Dansschool Compagnie d’Oh verhuist naar Vooruitgangstraat: “Eindelijk een eigen stek, en ook nog ideaal gelegen”

Sarina Van Nieuwenhuyse van Dansschool Compagnie d'Oh: “Ik was al langer op zoek en vond nu eindelijk het juiste pand.” (foto SR)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Dansschool Compagnie d’Oh, de dansschool van Sarina Van Nieuwenhuyse bestaat vijf jaar. Onlangs verhuisde de school naar een nieuwe stek in de Vooruitgangstraat, in het vroegere Aerobicland.

Aan de Vooruitgangstraat 89 in Assebroek werd de voorbije weken hard gewerkt voor de verhuis van Dansschool Compagnie d’Oh. De lessen van de dansschool vonden vroeger plaats in het Entrepot in Brugge en in Sport Vlaanderen in Assebroek. Voor de stages trokken ze onder meer naar het KTA in Sint-Michiels.

Nu heeft de school eindelijk een eigen stek met ruime parking voor de deur, twee bushaltes in de buurt van de buslijnen 1 en 2, wachtruimte voor de ouders, overdekte fietsstaanplaats en een mooie ruime danszaal. Sarina Van Nieuwenhuyse is bijzonder gelukkig. Haar dansschool bestaat dit jaar vijf jaar.

Midden de gemeente

“In coronatijden mocht er niet veel en had ik tijd om wat na te denken. Ik was al langer op zoek en vond nu eindelijk het juiste pand in het vroegere Aerobicland dat velen nog kennen. Aerobicland werd gerund door Iris Dumarey die op dezelfde site nu haar nieuwe fitnesszaak opstartte. We zijn hier ideaal gelegen midden de gemeente vlakbij de Astridlaan. Ik krijg ook inschrijvingen vanuit de aangrenzende gemeenten Oedelem en Sijsele.”

“Komend weekend zet ik alvast de deuren open, op zaterdag 11 september vanaf 15.30 uur en op zondag 12 september van 10 tot 12 uur. Er zijn lessen van woensdag tot en met zaterdag met keuze uit klassiek, modern, funky, compagnie, pointes, choreo, kleuterdans vanaf vier jaar en nieuw de peuterdans. De peuterdans slaat bijzonder goed aan. Ik kreeg al heel wat inschrijvingen en heel wat positieve reacties. Kindjes vanaf 2,5 jaar zijn welkom.”

“We gaan nu van start met het nieuwe seizoen en werken dan volop naar de voorstelling van maart. Ik bied mensen wel de kans om gedurende het hele jaar in te schrijven zodat ze kunnen instappen op een moment dat ze zelf willen. Dan kunnen ze natuurlijk niet altijd op de planken staan tijdens de voorstelling.”

Gratis proefles

“Iedereen kan een gratis proefles volgen om te zien of het hen wel ligt. Eindelijk kunnen we er volop voor gaan want iedereen heeft het dansen wel gemist door corona. We zochten in die periode wel naar alternatieven zoals de buitenlessen”, vertelt Sarina Van Nieuwenhuyse, dochter van uitbaters van de bekende Brugse horecazaak Sint-Anna.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.