Dansschool Beyaert hoopt op betere tijden: “Moeilijke periode, maar we blijven optimistisch”

Anita Beyaert en enkele leerlingen in haar geliefde dansschool. © HDV
Redactie KW

De Waregemse dansschool Beyaert, gelegen in de Roterijstraat, hoopt snel weer in normale omstandigheden te kunnen openen. “Het is voorlopig uitkijken naar mooie vooruitzichten voor de zaak, maar ik blijf optimistisch”, zegt Anita Beyaert, eigenaar en danslerares van dansschool Beyaert.

Danslessen geven in coronatijden? Het is geen evidentie. Dat is voor dansschool Beyaert niet anders. “Net zoals vele organisaties, hebben ook wij het niet gemakkelijk gehad tijdens de lockdown. Van stad Waregem kregen wij geen steun. Het was dus alle hens aan dek om alles zo snel mogelijk coronaproof te krijgen, zodat we weer konden openen. Handgel aankopen, affiches hangen met ‘mondmaskers verplicht’, flyers met uitleg over de coronaregels in de dansschool, een uitleg plaatsen op onze website, de vloer afplakken met plakband om een afstand van anderhalve meter tussen de dansers aan te duiden, de tafels telkens ontsmetten,… Noem maar op, en we hebben het gedaan”, aldus eigenaar Anita Beyaert.

Ondanks de kleinere bezettingen blijven alle leerkrachten aan de slag

“Maar laten we niet flauw doen, zelfs met de nodige getroffen coronamaatregelen in de zaak halen we niet meer de gebruikelijke aantallen. Sommige ouders wensen hun zoon of dochter namelijk niet meer in te schrijven door de pandemie en ook veel volwassenen kijken de kat uit de boom. Wat we wel zien, is dat jongeren en volwassenen die al les hadden gevolgd bij ons, zich meestal terug ingeschreven hebben in het nieuwe schooljaar. Zo hebben we gelukkig toch wat continuïteit. Globaal gezien merken we echter een terugval in het aantal leden door corona.”

Dansshow afgelast

“Tijdens de lockdown heb ik van de vrijgekomen tijd gebruik gemaakt om zaken te doen die anders moesten uitgesteld worden. Vakantie heb ik niet genomen om mij zo optimaal mogelijk te kunnen inzetten voor de dansschool. Ik hoop dan ook dat alles zo snel mogelijk terug naar het oude terugkeert. Al vrees ik dat het nog wel enkele maanden zal duren. Dat de huidige omstandigheden de dansschool pijn doen, is dan ook evident. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze dansshow, die voorzien was in mei, nog altijd niet laten doorgaan. Positief is wel dat, ondanks de kleinere bezettingen, alle dansleerkrachten nog hun lessen kunnen geven. Zo blijven ze gelukkig wel werkzeker. Hoe dan ook probeer ik optimistisch te blijven. De leerlingen zijn namelijk supertevreden dat ze nog dansles kunnen volgen, want dit is voor velen momenteel de enige vorm van ontspanning die ze nog hebben. Daar trek ik mij aan op!”

Opgericht: De Waregemse dansschool werd opgericht in september 1990.

Voorzitter: Anita Beyaert is oprichtend bestuurder en eigenaar van de zaak. Samen met enkele dansleerkrachten runt ze de dansschool zonder enig extra personeel.

Ledenaantal: Meer dan 100 leden per jaar.

Lokaal: Roterijstraat 130, Waregem.

Info: www.dansschoolbeyaert.be of 056 61 09 64.

(GDW)