Dames van Markant zijn terug

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Na een lange winterslaap, een periode die door corona niet te vermijden was, zijn de dames van Markant Lauwe terug. De ondernemende vrouwen maakten hun jaarplanning bekend en konden meteen op heel wat belangstelling rekenen. “De nood aan sociale activiteiten was groot, erg groot en die nood werken we dit jaar weg”, lacht het uitgelaten bestuur.

“Niet minder dan 8 activiteiten gingen in 2020-2021 op de schop. De coronacrisis hield lelijk huis en hield vooral iedereen thuis!” Caroline Holvoet, die het bestuur van Markant Lauwe voorzit, zag met lede ogen aan hoe hun ooit zo vibrante afdeling tot een complete stilstand kwam.

“Voor heel wat dames uit de streek was onze maandelijkse uitstap het evenement waar ze steevast naar uitkeken. Alles moest noodgedwongen worden opgeborgen of geannuleerd. Ook voor de organisatie zelf kwam de crisis keihard aan want onze leden haakten af. Dat was natuurlijk te verwachten want wanneer je helemaal niets mag en kan organiseren is het weinig nuttig om lid te worden.”

De herstart van Markant Lauwe ging alvast niet onopgemerkt voorbij. Meer dan 40 dames tekenden present tijdens de info-avond, tot groot plezier van alle aanwezigen. “Het toont aan dat mensen echt zaten te wachten op het sociale leven dat zich opnieuw op gang trekt”, pikt Caroline in.

“Onze troef is en blijft nog steeds dat we werken op en rond de lokale ondernemers. Via een brede waaier aan activiteiten laten we onze leden kennis maken met het reilen en zeilen van hun eigen streek en nemen we ze mee op een ontdekkingstocht. Dit kan aan de hand van culturele events of workshops. Trouwens, Markant is er voor alle vrouwen en niet enkel voor hen die een zelfstandige activiteit uitoefenen. Wanneer we spreken over ondernemende vrouwen, dan spreken we over dames die van aanpakken weten. Dit kan zowel thuis of op de werkvloer zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.