Cynthia zoekt enthousiaste jongeren om KLJ Gits te laten herleven

Cynthia Vandewalle zoekt misschien jou wel voor de Gitse KLJ. © EV
Redactie KW

Het was de voorbije jaren stil rond de KLJ in Gits. Op papier bestaat de jeugdbeweging nog, maar er werden geen activiteiten meer georganiseerd en er zijn geen leden meer. Daar wil Cynthia Vandewalle iets aan veranderen. Ze zoekt enthousiastelingen die mee hun schouders willen zetten onder een doorstart.

KLJ richt zich tot jongeren in landelijke gemeenten. In West-Vlaanderen zijn er 72 afdelingen. KLJ Gits is daar een van en werd opgericht op 31 augustus 1928. De voorbije jaren echter stierf de werking ervan een stille dood.

Cynthia Vandewalle die als pedagogisch medewerker bij KLJ West-Vlaanderen werkt, wil de Gitse KLJ nu reanimeren. “Zelf ben ik een KLJ’er in hart en nieren“, vertelt ze. “In afdelingen in nood zoals in Gits proberen we een doorstart te maken. Ik ben er om alles te begeleiden en te ondersteunen totdat de plaatselijke KLJ weer vertrokken is.”

Infoavond op 14 augustus

Daarvoor zoekt Cynthia enthousiaste jongeren die KLJ Gits weer willen heropstarten. “Op 14 augustus is er een infoavond. De bedoeling van deze avond is om enkele jongeren te vinden die ouder zijn dan 16 en hun schouders willen zetten onder de Gitse KLJ als leiding.”

De infoavond start om 20 uur in het KLJ-Lokaal op ‘t Chringhene. Geïnteresseerde jongeren zijn vrijblijvend welkom om iets meer te weten te komen over de plannen van Cynthia. “Ik hoop in elk geval op heel wat interesse. Het zou tof zijn, mochten we hier in Gits de KLJ weer nieuw leven kunnen inblazen.” (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.