Crowdfunding van (afgebrand) Jeugdhuis De Tunne scoort nu al beter dan verhoopt

Jeugdhuis De Tunne draait op een grote groep vrijwilligers. Hier zie je een deel van hen tijdens de Tunnefeesten.
Jeugdhuis De Tunne draait op een grote groep vrijwilligers. Hier zie je een deel van hen tijdens de Tunnefeesten.
Wouter Vander Stricht

De brand in Jeugdhuis De Tunne in de nacht van 2 op 3 januari was nationaal nieuws, maar ondertussen likt de jeugdhuiswerking de wonden en wil men via een crowdfunding toch de nodige centen bijeenharken om materiaal aan te kopen. Het doel lag op 2.500 euro en dat is met 3.390 euro al ruimschoots overschreden. Al 73 mensen steunden het jeugdhuis, de actie loopt nog ruim twee maanden. Dus steunen kan nog.

Bij jeugdhuis De Tunne hopen ze met deze crowdfunding geld in te zamelen om de kosten voor de heropstart wat te drukken. Daarvoor rekenen ze ook op donaties en dat kan in diverse formules: Braven (5 euro), Kerel (10 euro), Pekker (20 euro), Vedette (50 euro) en Held (100 euro). En op zeer korte tijd is er al heel wat geld in het laatje. De beoogde 2.500 euro werd vlot gehaald, donderdagmorgen stond er al 3.390 euro op de teller.

“Met de opbrengst willen we zaken aankopen om de dagelijkse werking opnieuw op te starten”

En het jeugdhuis heeft ook nog een extraatje in petto voor de gulle donoren. “Als u 50 euro schenkt, wordt uw naam of verenigingsnaam vereeuwigd in ons nieuw jeugdhuis. Ook wordt u uitgenodigd op de openingsavond en krijgt u twee consumpties in ons gerenoveerde jeugdhuis.”

Tijdelijke oplossing gezocht

De brand in het jeugdhuis werd aangestoken. Het pand is eigendom van de stad en de verzekering komt ook wel tussen. Ondertussen zoekt de stad ook mee naar een oplossing. De Tunne wordt wellicht weer opgebouwd, maar dat zal de nodige tijd vergen. Maar in de brand zijn er ook heel wat spullen verloren gegaan. Die hadden wellicht niet meer de grootste verkoopwaarde, maar waren nog erg bruikbaar. “Er is heel wat verloren gegaan aan materiaal: denk maar aan boxen, een versterker, een computer, ons meubilair, frigo’s, … Zonder deze dingen kan ons jeugdhuis niet functioneren. Met de opbrengst van deze actie hopen we snel wat aankopen te doen om onze dagelijkse werking terug te kunnen uitvoeren. Zo kunnen we snel terug een thuis zijn voor de Izegemse jeugd. Een thuis waar vrienden samen komen, nieuwe vrienden gemaakt worden en podiumkansen gecreëerd worden.”

“Hoogstwaarschijnlijk zal onze nieuwe locatie wat inkleding en wat opknapwerk kunnen gebruiken. Als we samen het doel van deze actie kunnen halen, dan kunnen we hier ook plannen voor maken. Want plannen maken, dat kunnen we goed!”, klinkt het bij het JH De Tunne-jongeren.

https://nl.ulule.com/heropstart-jeugdhuis-de-tunne/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.