Corona zet ACJ Basket Brugge zonder sportzaal

Zolang Daverlo niet beschikbaar is en ACJ geen andere zaal vindt, oefent de jeugd op buitenterreinen. (foto MD)
Redactie KW

Ook al zou er binnenkort toestemming gegeven worden om oefen-, beker- en competitiewedstrijden te spelen, voor ACJ Basket Brugge zal dat nog een hele tijd niet lukken. De club zit zonder sportzaal nu het coronatriagecentrum in Daverlo langer dan gepland operatief blijft.

Als derde club in Brugge weet ACJ zich goed te profileren: “Waar de andere Brugse clubs met hun jeugd op niveau 1 of 2 mikken, zitten wij op niveau 4,” aldus voorzitter Stefaan Nollet, “maar ook dan spelen we om te winnen. In de afgebroken competitie zat een titel voor onze U16-jongeren er zeker in. Wie in de regio wil basketten, moet dat kunnen, ongeacht het niveau. Ik lig er overigens niet wakker van dat we maar derde club zijn; er zijn in deze stad genoeg jongeren om de bezetting over de ploegen te spreiden. De prille samenwerking met Avanti Brugge is daar een bewijs van.”

Hoogste nood

Anders is het gesteld met zijn houding ten opzichte van zaalbeheer en competitieplanning: “De kleinste clubs zijn het grootste slachtoffer. Momenteel zitten we nog zeker enkele weken zonder zaal, want Daverlo werd als triagecentrum voor coronapatiënten ingericht. Alle begrip, uiteraard, maar het laat zich raden dat we zelfs na de zomer geduld zullen moeten hebben vooraleer we terug kunnen keren naar onze vertrouwde thuisbasis. De voorbije weken gingen U16 en U18 daarom buiten trainen.”

De kleinste clubs zijn het grootste slachtoffer

“Als de opstart van de competitie beperkt blijft tot een uitstel van één maand, dan geraken we ermee weg, maar elk verder oponthoud is nefast. Als in dat geval beslist wordt dat er op de lagere niveaus minder wedstrijden komen, ga ik niet akkoord. Desnoods spelen we midden in de week, in plaats van te trainen.” (MD)

ACJ Basket Brugge zoekt in Warm West-Vlaanderen scholen waarmee samengewerkt kan worden op verschillende vlakken, maar de beschikking over een sportzaal is momenteel het heetste hangijzer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.