Corona houdt Markant niet tegen in ambitieuze plannen

Virginie Haspel, Elke D'Hulster en Caroline Holvoet zijn er klaar voor. © CLL
Christophe Lefebvre

Ondernemende dames, een slagzin die voor Markant afdeling Lauwe de lading misschien niet helemaal dekt. Onder ruime belangstelling stelde Caroline Holvoet, samen met bestuursleden Elke D’Hulster (41) en Virginie Haspel (42), de agenda voor 2020-2021 voor. Die is op zijn minst indrukwekkend te noemen.

“We hebben een goedgevuld aanbod en iedere activiteit werd 100 procent coronaveilig uitgewerkt”, duidt Caroline. “Daar staat Markant ook voor: een groep dames die van aanpakken weet. Een fietstocht, een wandeling of zelfs een bowlingwedstrijd? Het is allemaal voorzien in het nieuwe jaar.”

Coronaveilig organiseren staat gelijk aan keuzes maken, ook bij Markant is dat niet anders. “Het is vooral in het aantal deelnemers dat we aanzienlijk hebben moeten snoeien”, pikt Elke in. “Vorige jaren was het inschrijven en deelnemen, dit jaar wordt het inschrijven totdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Een tweede rode draad doorheen alles wat we komend jaar organiseren, is de deelname van lokale ondernemingen. Tijdens de lockdown kregen heel wat handelszaken flinke klappen te verwerken. Op onze eigen manier gaan we hen een hart onder de riem proberen te steken. Een wandeltocht langs enkele voedingszaken of een fietstocht langsheen de leukste cafés? We hebben het allemaal een plaats kunnen geven.”

Pit

Als afsluiter helpt Virginie meteen nog een misverstand de wereld uit. “Markant is een vereniging voor ondernemende vrouwen en niet alleen voor vrouwen met een onderneming. Bij ons is iedere dame welkom, of ze nu een eigen zaak hebben of niet. Zolang ze over een dosis pit beschikken, gaan ze zich meteen op hun plaats voelen.” (CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.