Cocoonsmijters al bijna aan ledenstop toe

De Cocoonsmijters starten hun vierde seizoen in Cocoon en Tropicana. Voorzitter Johan Callens en ICT-verantwoordelijke Hugo Pauwels leiden de smijtingen in goede banen. (Foto DRD)
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

De petanqueclub De Cocoonsmijters, die in het voorjaar van 2019 het levenslicht zag na het ter ziele gaan van de club aan restaurant ’t Schuurke, is aan zijn vierde seizoen toe in brasserie Cocoon en zomerbar Tropicana. Gemoedelijkheid staat centraal in de club.

“We zijn het nieuwe seizoen gestart met 48 leden. Dat is een kleine stijging in vergelijking met vorig jaar. Om het allemaal perfect werkbaar en overzichtelijk te houden, is er een ledenstop voorzien als we de kaap van 50 leden halen”, stelt voorzitter Johan Callens. Hij wordt in het bestuur geassisteerd door Hugo Pauwels, Geert Debaere, Stefaan Vandenbogaerde en Pros Vandierendonck. “Er zijn vijf nieuwe leden. Iemand haakte af door gezondheidsproblemen en een ander lid, Harry De Moté, is jammer genoeg overleden.”

“Door de coronaperikelen werd het vorig jaar geen normaal seizoen. We konden de competitie niet volledig afwerken. We hopen alvast dat het meeste coronaleed achter de rug is. In 2022 staan er 19 competitiedagen op het programma. We komen telkens bijeen op donderdag vanaf 16.30 uur. Er worden 30 wedstrijden in rekening gebracht voor het aanduiden van de kampioenen. Op donderdag 8 september krijgen we definitief uitsluitsel wie dit seizoen met de hoogste eer zal weglopen.”

“Ons bestuurslid Hugo Pauwels heeft de administratie van onze club volledig gedigitaliseerd: het trekken van de wedstrijden, het verwerken van de uitslagen, het opmaken en versturen van het geactualiseerde klassement… Er wordt nog uitgezocht hoe wij verder kunnen digitaliseren en visualiseren. Met vier perfect aangelegde petanquebanen zitten we ideaal gehuisvest in Cocoon. Een pluimpje alvast voor Koen Verbeke, die kosten noch moeite spaart om de petanquebanen tiptop in orde te houden.”

Clubhuis Tropicana

“Zomerbar Tropicana is ons clubhuis. We voelen er ons helemaal thuis. De gemoedelijke sfeer is een van de grote troeven van onze club. Iedereen is hier welkom. Tijdens elke competitiedag bieden we aan alle spelers boterhammen aan. Een traditie die we hebben overgenomen van de vroegere Schuresmijters. We hopen dat de weergoden ons de komende maanden wat gunstig gezind zijn. Dan beleven we hier gegarandeerd fantastische tijden”, lacht de voorzitter.

Info: https://johancallens.wixsite.com/decocoonsmijters en www.facebook.com/cocoonsmijters

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.