Chirojongens Zwevezele verkopen biermanden met eigen bier: “Een van laatste financiële redmiddelen”

Timon Casteleyn en Victor Lambrecht. (foto KV)
Timon Casteleyn en Victor Lambrecht. (foto KV)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Door corona hebben de Chirojongens van Zwevezele al heel wat evenementen en dus financiële steun misgelopen. Als laatste redmiddel verkopen ze nu biermanden met een eigen gebrouwen biertje. Een perfect cadeau op Vaderdag, zeggen ze zelf: “Nadat onze vrouwelijke collega’s ontbijtmanden verkochten op Moederdag, willen wij nu ook de papa’s verwennen”, klinkt het bij de Chirojongens.

Laatste redmiddel

De aperitiefmand, zoals de Chirojongens van Zwevezele het zelf noemen, moet de financiële kosten van het kamp in juli drukken. “We konden al twee jaar op rij geen boterkaarting organiseren en ook onze ijstaarten hebben we niet kunnen verkopen door corona. We hopen dat de biermanden goed zullen verkopen, want eigenlijk is het een beetje ons laatste redmiddel”, zegt leider Victor Lambrecht (20), die instaat voor de verkoop. De mand bestaat onder meer uit verschillende zware bieren, chips, nootjes, kaas en droge worsten.

Eigen biertje

Opvallend: in de mand zit een biertje zonder etiket. “We wilden al langer een eigen bier brouwen. Nu is het eindelijk zover”, glimlacht Victor.

Dat het bier nog geen label en dus geen naam heeft, is geen toeval. “Enkele spullen die de brouwer nodig had, zaten op de boot die vast heeft gezeten in het Suezkanaal. Daardoor heeft alles wat vertraging opgelopen en kunnen we niet een volledige mand met ons eigen bier verkopen, wat in eerste instantie wel de bedoeling was.”

Maar niet getreurd, kopers van de mand kunnen voor het eerst proeven van het zware blonde bier en feedback geven. “Met de tips die we binnenkrijgen, willen we het bier nog beter maken. Zo kunnen we op onze evenementen in de toekomst altijd ons eigen biertje presenteren.” (KV)

Een mand kost 25 euro en kan afgehaald worden op zondag 13 juni in het Kerelsplein. Bestellen kan nog tot zondag 6 juni via 0471 40 58 26.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.