https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Chiro Zuienkerke trekt op kamp naar de Ardennen

© WK
© WK
Redactie KW

Chiro Zuienkerke trekt in juli op kamp naar Ferme de Manensart in Vergnies (Ardennen). “Op dit moment zijn er al bijna dertig leden ingeschreven, en we verwachten dat dit aantal nog wel gaat stijgen.”

Het de bedoeling dat we met acht leid(st)ers en zes koks op kamp vertrekken. Onze VB’s of volwassen begeleiders Sarah en Clercie kunnen er dit jaar niet bij zijn omdat ze in die periode hun eerste kindje verwachten. Ze begeleiden ons nu daarom extra goed in de voorbereiding van het kamp, zodat we eind juli met een gerust hart kunnen vertrekken”, vertelt Emma Lido.

Hygiënemaatregelen

Of er op kamp nog veel te merken zal zijn van corona? “Net als vorige zomer, zullen we opnieuw een aantal hygiënemaatregelen in acht moeten nemen. Zo worden er duidelijke afspraken gemaakt omtrent het contactenlogboek en moet er van de leiding één iemand worden aangeduid die als contactpersoon zal optreden indien er contactopvolging nodig zou zijn. Maar over het algemeen moeten wij ons nu ook weer niet zóveel aanpassen; we behoren gelukkig immers allemaal tot één en dezelfde bubbel”, klinkt het.

Of Chiro Zuienkerke met de leden iets ondernomen heeft om de kosten voor het zomerkamp wat te drukken? “In april hebben we om het kamp te kunnen bekostigen een pannenkoekenverkoop opgezet, die uiteindelijk een groot succes is geworden. Zo is nog maar eens gebleken hoeveel mensen Chiro Zuienkerke graag willen steunen. Een hart onder de riem, want onze jaarlijkse spaghettiavond is jammer genoeg voor het tweede jaar op rij in het water gevallen.”

Zaterdagactiviteiten

De leiding vertrekt op 21 juli, de keti en de rakwi op 23 juli en de speelclub op 25 juli. Het kamp eindigt op 31 juli. “Ik denk dat ze allemaal staan te popelen om te vertrekken. Zeker na al die zaterdagactiviteiten die we hebben moeten afgelasten”, besluit Emma. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.