Chiro Vannoes Kleit vertrekt op kamp

foto AVH
foto AVH
Redactie KW

De hoofdleiding van Chiro Vannoes uit Kleit (Maldegem), met onder andere Lennert De Ceuninck en Pallieter Lateste, is volop bezig met de voorbereiding van het kamp van deze zomer. Halverwege de vakantie trekt de vereniging met 150 leden naar Bochtelt in Limburg.

Een team van 38 monitoren was vorig jaar broodnodig om de kleine bubbels van voldoende begeleiding te voorzien. Dit jaar mogen de bubbels gelukkig groter zijn, waardoor ook de voorbereidingen vlotter verlopen. “We krijgen vanuit de hogere organisatie van onze jeugdbeweging wel procedures en regels om te weten op welke manier we een kind met symptomen moeten aanpakken. We werkten al stappenplannen uit en sowieso mag niemand mee die de drie laatste dagen voor vertrek symptomen vertoont”, legt hoofdleider Pallieter Latteste uit.

150 personen

Zo’n twee maanden geleden begon hij samen met onder andere Lennert De Ceuninck aan de voorbereidingen van het zomerkamp. “De locatie daarvoor lag al lang vast. Sinds een paar jaar wordt die locatie jaren op voorhand vastgelegd, omdat we dan zeker zijn dat er niks kan verkeerd lopen en dat het terrein aan alle vereisten voldoet. Het moet sowieso groot genoeg zijn en voldoende slaapplekken tellen. We vertrekken met 150 mensen, dat zijn dan ook heel wat bedden.”

Omdat de jeugdbeweging in Kleit heel wat monitoren telt, 38 in totaal, kunnen de voorbereidingen ook tijdens de examens van een deel van de leiding blijven doorgaan.

Vertrouwen ouders

“Op dit moment worden de plannen voor de dagtochten, de tweedaagse en de indeling van de slaapkamers voorbereid. We hopen dat enkel de twee oudste groepen buiten in tenten moeten slapen. De kookploeg is intussen ook al bezig met bestellingen voor de maaltijden”, gaat De Ceuninck verder. Voor de ouders van onze leden was het een geruststelling dat het kamp kan doorgaan. “Tijdens het laatste jaar hebben we bij de ouders heel wat vertrouwen opgebouwd. In alle omstandigheden konden onze activiteiten doorgaan, behalve als het weer te slecht was”, aldus Latteste. “Dat vonden de kinderen de max, want veel andere activiteiten werden afgezegd.” Chiro Vannoes Kleit gaat van 1 tot 10 augustus op kamp naar Bocholt. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier