Chiro ‘t Kartouchke uit Pittem gaat normaal gezien met 130 op kamp: “Weer sàmen plezier hebben”

Sara en Toon willen er, zij het met enig voorbehoud en de nodige voorzichtigheid, weer een nagenoeg normaal kamp van maken. (foto Jan)
Redactie KW

Van 11 tot 19 augustus gaat Chiro ‘t Kartouchke op kamp naar Tessenderlo. In tegenstelling tot vorig jaar mogen ze als één grote groep gaan. Ondanks de versoepelingen zal de leiding enige voorzichtigheid aan de dag leggen. Groepsleider Sara Vandekerckhove en kampleider Toon Vandendriessche lichten toe.

“We zijn natuurlijk heel blij dat we, door de versoepelingen die er al zijn en er nog aankomen, met meer vrijheid op kamp mogen gaan en min of meer weer een normaal kamp kunnen hebben, maar we bouwen toch een beetje voorzichtigheid in”, zegt Sara.

“Zo weten we bijvoorbeeld dat we met de hele groep als één bubbel op kamp mogen gaan, maar op dit moment is nog niet beslist of we dat ook effectief gaan doen. Een aantal Chiro’s uit de streek gaan de komende weken op kamp, en we willen nog even afwachten wat hun bevindingen zijn. Pas daarna zullen we definitief beslissen. Het zou natuurlijk wel een heel verschil zijn met vorig jaar, toen we met drie bubbels en een extra bubbel voor de kookploeg op kamp moesten.”

Meer leden

“We merken alleszins dat zowel de leiding als de leden er enorm naar uitkijken om op kamp te gaan”, zegt Toon. “Een belangrijke indicatie is zeker het aantal deelnemers. Op dit moment zijn er al om en bij de 100 leden ingeschreven. Voeg daarbij nog de leiding en de kookploeg, en we komen zeker aan 130 mensen. Dat is absoluut een succes. We hebben trouwens vastgesteld dat ons ledenaantal de laatste maanden aanzienlijk gestegen is. Het feit dat de kinderen, na maanden van stilzitten, eindelijk weer konden spelen en zich uitleven, heeft daarin zeker een rol gespeeld.”

“Wat het kamp zelf betreft: we vertrekken op 11 augustus met de bus, en we keren op 19 augustus terug met de trein. We hebben wel afzonderlijke wagons afgehuurd, zodat we zeker zijn van onze plekken én niet in contact komen met mensen buiten de groep. De oudste leden vertrekken op 8 augustus op voorkamp, om alles klaar te zetten. We zijn in het weekend van 26 en 27 juni ook al op kampvoorbereidingsweekend naar de kampplaats geweest, zodat we weten wat de mogelijkheden zijn en welke maatregelen er mogelijk zijn om alles veilig te laten verlopen.”

Dagelijkse controle

“We voorzien voor het kamp alleszins voldoende ontsmettingsmiddelen en mondmaskers, en we gaan ook – net als vorig jaar – elke morgen de temperatuur van de deelnemers nemen. Verder worden alle externe contacten zoveel mogelijk beperkt en zullen die genoteerd worden in een register. En zoals Sara al zei: we gaan de komende weken ons oor te luisteren leggen bij andere Chiro’s, zodat we een idee hebben van wat wel werkt en wat niet”, zegt Tom.

“De combinatie van al die maatregelen moet ervoor zorgen dat we een min of meer normaal kamp hebben, waar iedereen weer sàmen plezier kan beleven, zonder dat corona een al te grote beperking vormt.”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.