Chiro Sparrengalm laakt gebrek aan inspraak over plannen polyvalente zaal

De Chirolokalen moeten verdwijnen. © GST
Redactie KW

Chiro Sparrenhalm in Hertsberge heeft bedenkingen bij de plannen voor een nieuwe polyvalente zaal die de gemeente plant naast de kerk.

In een Facebookbericht hebben de leden, ouders en sympathisanten hun grieven kenbaar gemaakt. Ze herhaalden die ook op de infovergadering van zaterdag 26 september.

“Vorige woensdag werd ons vanuit de gemeente meegedeeld dat ons lokaal zal verdwijnen, ondanks het feit dat de zaal naast ons lokaal gebouwd wordt. De mededeling kwam voor ons ook als een verrassing, aangezien wij op die vergadering toekwamen met de veronderstelling dat wij ons lokaal en dus ook onze Chiro kwamen verdedigen.”

Tijdelijk in containers?

“Ondanks het feit dat we niet de kans hebben gehad om onszelf te verdedigen, lag het dus al lang vast wat er zou gebeuren, zonder onze inbreng. Er was ons nochtans beloofd dat we tijdig op de hoogte zouden gehouden worden over de ontwikkelingen in dit dossier”, aldus het Facebookbericht.

Op de startdag van de Chiro een dag later spreken we Chiroleider Thibault Bleyaert: “We hebben zaterdag na de infovergadering een gesprek gehad met burgemeester Jan de Keyser en schepen Sam Vande Caveye, maar we zijn niet helemaal gerustgesteld. Het is wel al zeker dat ons lokaal moet verdwijnen, maar er is nog geen duidelijkheid over een tijdelijke huisvesting voor de Chiro. Het zal waarschijnlijk een oplossing worden in containers.”

Geen of weinig inspraak

“Dat we vroeg of laat onze houten chalet zouden moet afbreken, wisten we, maar nu worden we voor een dilemma geplaatst. Ons grootste probleem blijft dat we geen of weinig inspraak hebben gekregen iets wat ons op eerdere vergaderingen wel was beloofd.”

“Bij sommige jongeren roept deze gang van zaken inderdaad gemengde gevoelens op. Enerzijds het hoopvol uitzien naar een moderner, toekomstgerichter, duurzamer, energiearmer en brandveiliger gebouw. Maar anderzijds ook de pijn bij het achterlaten van een clubhuis vol geschiedenis én emotionele herinneringen. Ik heb zeker begrip voor die spreidstand”, aldus burgemeester Jan de Keyser. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.