Chiro Oedelem met negentig kinderen op kamp naar Landen

Noa Sypré (21), Katoo Franssens (19), Marie Van de Walle (19), Lauranne Deblonde (19), Eden Lekens (18), Britt Versluys (19). (foto AVH)
Noa Sypré (21), Katoo Franssens (19), Marie Van de Walle (19), Lauranne Deblonde (19), Eden Lekens (18), Britt Versluys (19). (foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

We treffen de immer enthousiaste meiden van de Oedelemse Chiro aan hun lokalen, die overigens net geschilderd zijn, in volle voorbereiding van hun examens én zomerkamp. Op 20 juli vertrekken de monitoren met bijna negentig leden richting Vlaams-Brabant.

Monitor Lauranne Deblonde : “We trekken met zo’n negentig kinderen en tien monitoren naar Vlaams-Brabant.”

“Het kampboekje is alleszins al gemaakt”, lacht Noa Sypré.

Waterspelletjes

Een deel van de groep vertrekt met de fiets richting de provincie van onze hoofdstad, een ander deel gaat met de auto of trein. “De fietsers nemen hun trekrugzak op de fiets mee en maken er een tweedaagse tocht van. Dat wordt in ieder geval al een erg leuke beproeving”, gaat Marie Van de Walle verder. Na de examens van de monitoren worden ook de spelletjes voor op het terrein verder uitgewerkt. “We hopen op mooi weer zodat we veel waterspelletjes kunnen spelen. Dat vinden de leden altijd leuk”, zegt Britt Versluys. Inmiddels is ook de kookploeg al aan de voorbereidingen begonnen.

Ook wat de logistiek betreft moet er namelijk heel wat klaargemaakt worden. “Alle valiezen moeten mee met een vrachtwagen, samen met ons materiaal, naar de kamplocatie. Samen met heel wat veldbedden, want in het gebouw staan geen vaste bedden. We mogen van de lokale scouts hun gebouwen gebruiken want zij zijn in diezelfde periode op kamp, alleen moeten we zelf voor veldbedden zorgen”, vertelt Katoo Franssens. Naast de fietstocht wacht de kampgangers ook een heuse tweedaagse, een overlevingstocht en natuurlijk het afsluitende kampvuur.

Coronakamer

De monitoren van de Oedelemse Chiro zijn blij dat hun kamp opnieuw kan doorgaan. In 2020 vroeg hun zomeruitstap heel wat extra voorbereidend werk en dat valt nu beter mee. “We hebben een aantal broers en zussen bij onze leden. Die zijn nu erg blij dat ze in één bubbel kunnen deelnemen. Vorig jaar moesten we sommigen onder hen uit elkaar halen in verschillende bubbels. Bovendien hebben we een coronakamer voor als er iemand symptomen heeft. We zijn op bijna alles voorbereid!”, besluit Eden Lekens. De Chiro van Oedelem gaat op kamp van 20 juli tot 30 juli naar Landen in Vlaams-Brabant, op de grens met Limburg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.