Chiro Moorslede steunt Reinerts Licht met coronaveilig evenement

De leidersgroep van Chiro Mozaïek Moorslede organiseert ‘Ezeltje Strekje, Tafeltje Dekje’. (foto JS)© Jan Stragier
De leidersgroep van Chiro Mozaïek Moorslede organiseert ‘Ezeltje Strekje, Tafeltje Dekje’. (foto JS)© Jan Stragier
Redactie KW

Door de huidige corona-omstandigheden kan de Moorsleedse Chiro Mozaïek dit jaar geen volksdansavond organiseren ter ere van Reinert Rosseel, de graag geziene leider die drie jaar geleden de strijd tegen kanker verloor. De Chiro komt wel met een alternatief op de proppen: ‘Ezeltje strekje, tafeltje dekje’.

In november 2017 verloor Reinert Rosseel uit Slypskapelle op 19-jarige leeftijd de strijd tegen een zeldzame vorm van kanker. Het overlijden van Reinert zorgde voor heel wat emoties binnen Chiro Mozaïek. Reinert was er leider en een erg graag geziene gast. Zelfs in de periode dat hij ziek was, zette hij zich in voor de werking van de Chiro. Zo hielp Reinert nog mee aan de organisatie van de eerste editie van het volksdansfeest.

Een tweede editie van het evenement, in 2018, werd opgedragen aan Reinert. Ook de voorbije jaren stond het volksdansfeest in het teken van de graag geziene Chiroleider. De opbrengst van het evenement werd meermaals geschonken aan vzw Reinerts Licht. De vzw werd opgericht door de familie van Reinert. De vzw zamelt geld in om het onderzoek naar sarcoomkanker te steunen.

“Dit jaar kunnen we door de huidige corona-omstandigheden spijtig genoeg geen volksdansavond organiseren ter ere van Reinert, maar we zochten wel naar een alternatief om toch iets te doen voor de vzw die werd opgericht”, aldus Britt Tempelaere, leidster bij de Chiro.

Ezel in de wei

Dat alternatief is ‘Ezeltje strekje, tafeltje dekje’ geworden. Het concept is heel eenvoudig. De leiders van de Chiro plaatsen een ezel in een veld. Dat veld wordt onderverdeeld in verschillende vakjes. Mensen kunnen een vakje aankopen. De eigenaar van het vakje waar de ezel zijn behoefte doet, krijgt een prijs.

“De eerste keer dat dit gebeurt, krijgt de eigenaar van dat vak een hoofdprijs ter waarde van honderd euro. Ook voor de tweede keer dat de ezel zijn behoefte doet, is er een prijs voorzien”, legt Britt uit. Het evenement, dat doorgaat op zaterdag 3 april wordt gestreamd via het Youtubekanaal van de Chiro. “Het is dus niet de bedoeling dat mensen afzakken naar de weide waar de ezel zal rondwandelen.”

Deelnemen aan het initiatief kan door een deelnemingsformulier in te vullen op de website van de Chiro. Indien alle lotjes verkocht worden, kunnen bepaalde vakjes voor de tweede keer aangekocht worden. Wie een vakje als tweede eigenaar heeft, maakt geen kans op de hoofdprijs, maar wel op een kleinere prijs. “Maar toch raden we iedereen aan om tijdig lotjes aan te kopen.” De opbrengst gaat naar de vzw Reinerts Licht.

Groepjes

Ondertussen vinden de wekelijkse spelnamiddagen bij Chiro Mozaïek gewoon plaats. De kinderen worden op zondagmiddag telkens opgesplitst in groepjes van tien. “Een dergelijke werking in bubbels is niet eenvoudig. We proberen er alles aan te doen om onze spelnamiddagen op een zo coronaveilige manier door te laten gaan, maar verlangen naar het moment dat deze periode achter de rug is.”

(BF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.