Chiro Miengelienge pakt uit met leuk alternatief voor jaarlijkse fuif: ‘Schijt je rijk tijdens Koerona’

Liese Casier, Bolly, Sil Bekaert, Barry Naert, Lisa Engels, Nora Devriendt, Brutus en Lewis Vanhie van Chiro Miengelienge. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Liese Casier, Bolly, Sil Bekaert, Barry Naert, Lisa Engels, Nora Devriendt, Brutus en Lewis Vanhie van Chiro Miengelienge. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Redactie KW

Hoewel de jaarlijkse fuif van de Ledegemse Chiro Miengelienge niet kan plaatsvinden, komen de leiders van de jeugdvereniging toch met een alternatief op de proppen. Op zaterdag 27 februari organiseert de Chiro ‘Schijt je rijk tijdens Koerona’.

De Ledegemse chiro Miengelienge organiseert normaliter elk jaar in februari een fuif. Die kan door de huidige coronasituatie niet plaatsvinden. “De fuif vormt elk jaar een belangrijke vorm van inkomsten met oog op ons kamp in de zomer. We hebben nog een mooi centje in onze kas, maar een extra activiteit in aanloop naar het kamp was toch wel welgekomen”, legt hoofdleidster Lisa Engels uit. De leiders gingen de voorbije maanden op zoek naar een alternatief om toch wat geld in het laatje te brengen met oog op het kamp.

“We werken de activiteit ‘Schijt je rijk met Koerona’ uit. Hiervoor wijken we op zaterdag 27 februari uit naar het veld nabij de ouderlijke woonst van een van onze leden.”

Prijzenpot van 480 euro

Het concept van de eerste editie van ‘Schijt je Rijk’ van Chiro Ledegem is simpel. Om 13 uur laat de landbouwer een van zijn dieren los in een weide. Die weide is onderverdeeld in verschillende vakken. Momenteel kan iedereen al een lotje kopen dat verbonden is aan een vak in de weide. Lotjes kunnen nog tot de dag voor het evenement aangekocht worden via een link op de Facebookpagina van de Chiro. “We voorzien een prijzenpot van 480 euro. De eigenaar van het vakje waar de koe haar vlaai dropt wint de hoofdprijs van 200 euro. De eigenaars van de vakjes links, rechts, boven en onder die plaats krijgen elk nog 70 euro.” De Chiro zendt het evenement uit via een livestream. “Het is niet de bedoeling dat leden of sympathisanten die dag naar dat veld komen. We willen alles op een coronaveilige manier laten plaatsvinden. Enkel de leidsters zullen er aanwezig zijn.”

Koude tijden

Ondertussen kunnen de leden nog elke zondagmiddag genieten van enkele uren Chirogenot. “Met de huidige maatregelen is het niet evident. We mogen binnen geen activiteiten organiseren en in deze koude tijden is het niet altijd even leuk om buiten te ravotten. We organiseren nu vaak groepsspelen en loop- en tikactiviteiten. Op die manier krijgen de kinderen het toch een beetje warm.” De Ledegemse Chiro heeft een 100-tal kinderen op de ledenlijst. Nu kinderen momenteel slechts één hobby mogen uitoefenen, trekken ze zondagmiddag iets minder leden dan anders.

“Veel van onze leden hebben ook andere hobby’s. We hopen dat de kinderen straks de verschillende hobby’s terug mogen beoefenen en we terug in gemakkelijkere omstandigheden onze activiteiten kunnen organiseren.” Elk jaar kijken de leden ook uit naar het kamp dat in de zomer plaatsvindt. “In maart zouden we graag de voorbereidingen voor dat kamp starten.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.