Chiro houdt tóch frituurslag in teken van dino’s

De leiding van Chiro Dadizele organiseert weer een frituurslag op 8 en 9 mei.© JS
De leiding van Chiro Dadizele organiseert weer een frituurslag op 8 en 9 mei.© JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Ondanks de coronacrisis organiseert Chiro Dadizele op zaterdag 8 en zondag 9 mei haar jaarlijkse frituurslag. Er wordt gekozen voor een afhaal- of leveringformule. ‘The Last Fritosaurus’ is dit jaar het thema.

Voor de Dadizeelse Chiro is het evenement De Frituurslag misschien wel het belangrijkste van het jaar. “Ieder jaar mogen we toch enkele honderden eters verwelkomen. Voor de financiën van de vereniging en in aanloop naar ons jaarlijks kamp is dit evenement echt wel belanglijk”, legt leider Jarne Lesage uit.

Afhaalformule

Door de coronacrisis kunnen die honderden eters dit jaar niet terecht in GC Den Ommeganck. “We kiezen daarom voor een afhaalformule. Wie dat wenst, kan zijn of haar maaltijd geleverd krijgen aan huis.”

Net zoals andere jaren kunnen de eters kiezen uit verschillende menu’s. Je kan kiezen tussen biefstuk, een koude schotel, garnaalkroketten, vol-au-vent, vegetarische schotel, ribbekes en een frikandel. Elke maaltijd bevat een portie frietjes en groentjes.

“Onze maaltijden worden rauw verpakt. Zo moet men de frietjes wel nog thuis frituren. We voorzien in elk pakket een handleiding.”

Ook nu randanimatie

Naar jaarlijkse gewoonte koppelt de Chiro een thema aan de frituurslag. “Die traditie wilden we niet zomaar weglaten. Ook dit jaar zorgen we voor randanimatie.”

De Chiroleden kozen The Last Fritosaurus als thema. Eters mogen zich dus verwachten aan een omkadering in het teken van dinosaurussen. “Normaal gezien versieren we de binnenkant van de zaal, maar nu zullen we zoeken naar iets leuks buiten. Ook naar verpakking toe hebben we al enkele ideeën.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier