Chiro Bavikhove trekt voltallig op kamp naar Laakdal

Leiding Chiro Bavikhove van 27/09/2020. © Luc Laverge
Redactie KW

Chiro Bavikhove trekt van 21 tot 31 juli met 126 jongens en meisjes op kamp naar Laakdal in de buurt van Eindhout. “Eindelijk: dit groepsgevoel hebben we veel te lang gemist”, zeggen hoofdleiders Quinten Bouckaert en Viktor De Smyter.

Het jaar 2020 was – net zoals bij andere jeugdbewegingen – niet zo schitterend voor Chiro Bavikhove. Ze maakten er het beste van: enkele vaste items zoals het weekend van de leiding, het gemengd weekend, de Ober Bayernavond en Temptation + Kubb, konden niet plaatsvinden wegens corona. Andere activiteiten kregen een nieuw cc-jasje: creatief en coronavrij, zoals het Sinterklaasfeest en het jaarlijks eetfestijn Kip & Rib, dat geld in het laatje moet brengen voor de nieuwe hemen en het jaarlijks kamp. De Sint trok met paard en kar door Bavikhove en Kip & Rib werd de takeawayversie: ‘Eet in uw kot’.

Groepsweekend

“Een mooi moment dit werkjaar was ons vervangweekend voor het groepsweekend. Omdat overnachtingen niet toegelaten waren, hebben we op onze eigen terreinen op zaterdag een avondspel voor alle afdelingen georganiseerd en op zondag de hele dag werking gegeven. Zo probeerden we het ‘weekendgevoel’ toch wat na te bootsen”, aldus hoofdleiders Quinten Bouckaert en Viktor De Smyter. Op dat weekend waren er meer dan 110 leden en 31 leiders. Nu gaan ze met 95 leden en 31 leiders op zomerkamp naar Laakdal. De hoofdleiders en leiders zijn heel tevreden dat het dit jaar wel kan.

“Al die tijd hebben we het groepsgevoel heel hard moeten missen”

“Na grondig doorlezen van de nieuwe jeugdwerkregels én een vergadering met de leiding beslisten we om dit jaar opnieuw met zijn allen op een volledig kamp te vertrekken. Omdat de leiding niet meetelt in de bubbels van 100 personen, kunnen we als één grote groep op kamp. Dit maakt het organisatorisch een stuk makkelijker voor ons”, zeggen de hoofdleiders.

Kampvuuravond

“Dit zorgt ervoor dat ons kamp behoorlijk ‘normaal’ zal kunnen verlopen. Wij verlangen vooral naar de kampvuuravond dit jaar, omdat we dan voor het eerst in anderhalf jaar nog eens met allen kunnen samenzijn, van jong tot oud, zonder afstandsregels en mondmaskers. Dit groepsgevoel hebben we veel te hard gemist.”

Chiro Bavikhove koos voor Laakdal omdat ze daar in 2009 ook al eens zijn geweest.

“We hebben daar enkel goede herinneringen aan overgehouden. De kampplaats ligt ook midden in een bosrijke omgeving, genoeg plaats om te spelen dus. Echt speciale plannen hebben we niet, maar het belooft opnieuw een topkamp te worden, zeker nadat dit vorig jaar niet kon door de maatregelen want toen moest het kamp gesplitst worden.” Voor het zover is organiseert Chiro Bavikhove nog het jaarlijkse feest Summer on the Rocks op 2 juli. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten