Chiro Abele nodigt uit op 10, 11 en 12 september: “Wij organiseren eigen kermis”

De leiding van Chiro Abele is klaar voor de kermis dit weekend. Op de foto zie je achteraan Chloë Verhulle, Jurre Masson, Jorn Moeyaert en Amaury Sohier. Vooraan Esther Masson, Emelie Parret, Sara Vallaeys, Iroulan Moetwil, Zion Verhulle, Lotte Rouseré, Brecht D’Haene, Amber Devos en Wout Moeyaert. Hoofdleiders Eli Notebaert en Emma Masson waren verontschuldigd evenals Adrian Droesbeke, Flore en Janne Samyn, Gunnar Delporte, Hanna Vallaeys en Justine Ameloot. (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

Na 2020 viel ook dit jaar in Abele de jaarlijkse kermis weg tijdens het verlengd pinksterweekend. Chiro Abele wil evenwel niet bij de pakken blijven zitten en daarom organiseert de vereniging tijdens het tweede weekend van september een eigen kermis in de befaamde tent.

Elk jaar wordt er tijdens Abele kermis van vrijdagavond tot maandagavond bijna constant gefeest en dan neemt zowat heel Abele deel. Chiro Abele plaatst elk jaar een grote tent op een veld bij OC D’Hoge Schole en kan tijdens het kermisweekend flink wat centjes verwerven die dan gebruikt worden voor financiering van activiteiten voor de talrijke leden.

“Tijdens de blok of zelfs al examens, kunnen zowat jaarlijks heel wat bestuursleden niet helpen met de kermis, maar dan kunnen we gelukkig wel beroep doen op ouders en ook op oud-leden, die Chiro Abele nog niet vergeten zijn. We hebben zo’n 120 leden en voor een grensparochie is dit echt wel veel. Gelukkig komen er ook heel wat leden uit andere gemeenten. Onze Chirogroep heeft ook 21 bestuursleden die altijd paraat staan om de handen uit de mouwen te steken”, legt hoofdleider Eli Notebaert uit.

Geld nodig in kas

“Door coronatoestanden konden we vorig jaar tijdens het eerste weekend van maart nog onze fuif Crash Pi in de Kouter geven, maar dit jaar dus niet. En in oktober vorig jaar viel ook onze Beursfuif in het water. Onze spaghetti-avond kon uiteindelijk toch doorgaan, maar dan wel als takeaway en dus zonder drankverbruik. We hebben net als vorig jaar dit jaar wel ons zomerkamp kunnen organiseren.”

“Maar nu begint het echt wel moeilijk te komen om financieel rond te geraken. En ik hoor dat we niet alleen zijn in deze situatie. We vernemen zelfs dat er al verenigingen zijn die moeten geld gaan ronselen om financieel rond te komen. Gelukkig is het bij Chiro Abele nog niet zover, en we willen er gewoon iets aan doen”, geeft hoofdleider Eli Notebaert mee.

Tijdens de jaarlijkse Sinksenkermis begint de kermis op vrijdagavond met dj Napoleon, en Chiro Abele wordt dan actief op zaterdag, zondag en maandag als afsluiter van de kermis met de traditionele Nederlandstalige avond.

Dit jaar vindt de kermis van Chiro Abele dus plaats tijdens het tweede weekend van september, dat is geen verlengd weekend, zodat de activiteiten van de Chiro nu ook al starten op vrijdag. “Eigenlijk is het wel spijtig dat de andere verenigingen van Abele niet meedoen. Onze affiche kan je bekijken op de Facebookpagina van Chiro Abele.”

Het programma

“Op vrijdag 10 september gaat ons café open om 16 uur en om 20 uur is er de quiz met maximum vijf personen. Vooraf inschrijven bij Sara Vallaeys, 0470 06 69 09 of via chiroabele@gmail.com. Je betaalt vijf euro per persoon. Na de quiz is er natuurlijk ook weer ambiance. Op zaterdag 11 september zijn we doorlopend open vanaf 8 uur met streekbieren, picon en cava. Om 20 uur start de traditionele karaoke. Op zondag 12 september is ons café open vanaf 12 uur. Om 14 uur is er de miniplaybackshow en om 18 uur start het optreden van De Wilfrieds waarna we de avond en de kermis afsluiten met de bekende Nederlandstalige avond.”

(PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier