Carnavalisten willen corona counteren door inwoners hun eigen ‘bubbelprins’ te laten verkiezen

© AV
© AV
Redactie KW

De Gullegemse carnavalorde van de Vlaskapelle heeft beslist er zich niet bij neer te leggen dat je door de corona zo goed als niets meer mag doen en dat mensen het lachen hebben verleerd. “Daarom hebben wij voor het weekend van 12 tot en met 14 februari een coronaproof carnavalprogramma uitgedokterd”, zegt woordvoerder Pieter Casier.

Volgens Pieter is het de bedoeling met een aantal ludieke activiteiten te zorgen dat gezinnen en verenigingen nog eens uit hun kot komen . “De coronamaatregelen zijn wat ze zijn, en beperken ons natuurlijk behoorlijk in onze mogelijkheden. Toch hebben wij door onze creativiteit te gebruiken, een weekend weten samen te stellen waarin jong en oud hun ding moeten vinden”, legt hij uit.

De eerste activiteit, waar deelnemers best zo vlug mogelijk aan beginnen, is een TikTok-challenge waarin het er op aan komt een of meer lachwekkende filmpjes in te blikken. Die worden verzameld en aan elkaar gezet tot een toffe compilatie die op zaterdag 13 februari live gestreamd wordt op Facebook.

Hello Prins

Op zaterdagavond – of op een ander moment tijdens het weekend – kunnen de inwoners in hun bubbel met het gezin en eventueel ook de vaste knuffelpartner uit het gezelschap een eigen carnavalsprins verkiezen. Dit gebeurt onder de titel ‘Hello prins’, met een knipoog naar het Hello Fresh, waarbij je alle ingrediënten van een maaltijd toegeleverd krijgt in een grote doos en hiermee tot een zo goed mogelijk resultaat tracht te komen. De carnavalorde stelde voor elke bubbel een proefpakket samen met een hoop benodigdheden om een aantal selectieproeven uit de 49 voorgaande jaren tot een goed einde te brengen en van een aantal drankjes en hapjes kunt genieten. Een pakket kost 20 euro en is tot 3 februari verkrijgbaar op carnavalgullegem@hotmail.com . Op dit zelfde emailadres kunnen de bubbels een foto posten van hun verkozen bubbelprins. Die krijgt een vermelding in de liveshow op Facebook en een foto op de Wall of Fame.

Carnavalswandelingen

Zondag 14 februari zijn er twee bepijlde carnavalswandelingen. De (grotere) prinsenwandeling toont in bijna 12 km de mooiste plekjes van Gullegem en laat de deelnemers onderweg een hele reeds verstopte prinsen terugvinden. Daarnaast is er een kortere rolstoel- en buggyvriendelijke carnavalswandeling van 5 km langs een hele rist versierde winkels en etalages. Deelnemers kunnen stemmen op de mooiste versierde etalage. Voor deze laatse activiteit krijgt elke deelnemer een deelnamebon. In samenwerking met de middenstand wordt voor 2.000 euro aan waardebons uitgetrokken.

De organisatoren hopen met hun initiatief op zeer veel deelnemers. “Wij hadden ook nog een rondrit met een praalwagen gepland, én een zangstonde aan het rustoord”, besluit Pieter. “Voor deze activiteiten kregen wij van het gemeentebestuur echter geen toestemming.”

De carnavalisten lieten voor hun alternatieve carnavalsweekend nog een reclamebrochure drukken. Die valt in het eerste weekend van februari in elke Gullegemse brievenbus. Illustrator Bruno Vansteenkiste maakte voor de gelegenheid ook een speciale kleurplaat voor de kinderen. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier