Canticorum kan eindelijk weer zingen

Op 17 augustus is er vanaf 19 uur een repetitie voorzien in de sheltertent op de markt in Maldegem. © LV
Redactie KW

Na maanden van verplichte inactiviteit kwamen de leden van het gemengd koor Canticorum dinsdagavond opnieuw samen om te repeteren.

Ook voor het Adegems Gemengd koor Canticorum had de coronacrisis zware gevolgen. Door de uitgevaardigde maatregelen was het onmogelijk geworden om nog te repeteren of optredens te verzorgen.

Door de versoepeling van de regels was er in oktober even een heropstart. Toen verliepen de repetities in kleine groepjes. Na drie weken werden die repetities stopgezet.

“Nadat ikzelf voldoende hersteld was van mijn coronabesmetting hebben wij met het bestuur aan ons leden gevraagd of zij klaar waren voor een heropstart van het koor. Uit die bevraging leerden wij dat de leden bereid waren om mee te werken aan een heropstart”, zegt Jan Wauters, dirigent van Canticorum.

Openlucht

Er werd beslist om de eerste repetities in openlucht te houden. Dinsdagavond werden de koorleden om 19 uur verwacht op de speelplaats van de VBS De Papaver. Omdat het lang geleden was dat de leden van het koor nog samen waren geweest, moest er veel worden bijgepraat.

Daarom werd het eerste uurtje van de eerste postcorona repetitie gebruikt om bij een drankje bij te praten. Nadat alle nieuwtjes waren uitgewisseld en de stemmen gesmeerd, kon de echte repetitie beginnen. De eerstvolgende repetities blijven de komende weken op dinsdagavond in openlucht.

Op 17 augustus is er vanaf 19 uur een repetitie voorzien in de sheltertent op de markt in Maldegem. Daar is het publiek welkom. Het bijna zestigkoppig koor heeft ook al enkele optredens voor de komende maanden in zijn agenda staan.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier