Cadaatan organiseert vijfde editie verenigingenquiz

Marnic Maddelein en Marc Wayaert organiseren de vijfde editie van de Cadataanquiz. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Vzw Cadaatan Kortemark organiseert op vrijdag 3 februari in de Gildezaal in Handzame opnieuw haar verenigingenquiz waarvan de opbrengst naar projecten in de Filipijnen gaat. Inschrijven kan tot 1 februari en er is nog plaats voor vier ploegen.

De verenigingenquiz van vzw Cadaatan Kortemark wordt voor de vijfde keer georganiseerd, maar quizmaster Marnic Maddelein stelt de quiz al voor de 20ste keer samen. “De eerste vijftien edities werden georganiseerd door het Davidsfonds en dat draaide erg goed”, legt Marnic uit. “Toen het Davidsfonds Handzame in 2017 ophield te bestaan, namen wij met vzw Cadaatan Kortemark de quiz over en ben ik hem op hun vraag blijven samenstellen”, vertelt Marnic. “De quiz is bedoeld voor mensen uit Groot-Kortemark of voor mensen die lid zijn van verenigingen die een connectie hebben met onze gemeente. Op die manier proberen we professionele quizzers te weren om het leuk te houden voor de lokale gelegenheidsquizzers.”

Reputatie

Quizmaster Marnic Maddelein sprokkelt het hele jaar door vragen bij elkaar. “Occasioneel komt er ook wel eens een vraag uit de Kortemarkse actualiteit, maar we gaan breder dan dat: actualiteit, kunst, cultuur, politiek…. alles is mogelijk”, belooft Marnic. “Ondertussen heb ik mijn reputatie als quizmaster opgebouwd. Het is plezant en ik kan het dus nog wel een tijdje volhouden”, lacht hij.

Medisch materiaal

De opbrengst van de quiz is bedoeld voor projecten van vzw Cadaatan Kortemark op de Filipijnen. “Vroeger stond het bekostigen van voeding voor de kinderen van 22 schooltjes op de eerste plaats”, legt secretaris Marc Waeyaert uit. “Maar ondertussen wordt die voeding nu betaald door de Filipijnse overheid. Onze grootste zorg is nu de aankoop van medisch materiaal voor het door ons opgebouwd medisch centrum. We bieden ook financiële steun voor de heropbouw van tien huisjes. Het metalen frame werd in 2014 hier in Kortemark gemaakt en naar de Filipijnen verscheept. Momenteel is men de huizen volop aan het heropbouwen.” (Trui Lievens)

De quiz start om 20 uur in de Gildezaal in Handzame. De quiz bestaat uit vijf rondes. Er is nog plaats voor vier ploegen van vrienden, families of verenigingen. Inschrijven voor de quiz kan nog tot 1 februari bij Marnic Maddelein, 051 569 275 of marnicmaddelein@belgacom.net of bij Marc Waeyaert, 0473 59 18 72 of marc.waeyaert2@telenet.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.