Buurtcomité Bosmolens pakt opnieuw uit met receptie en reikt prijzen van zoektocht uit op zondag 10 oktober

Het buurtcomité van de Bosmolens met v.l.n.r. ondervoorzitter Tim Van Steenwinkel, Jenny Vancalbergh, Marieke Bebeuf, secretaris Joris Corvelyn en voorzitter Karlos Vansteenkiste. Maddy Vandecasteele en Nathalie Dewulf waren afwezig bij de fotosessie. © Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In en rond De Molenwiek zal op zondag 10 oktober opnieuw de receptie voor de bewoners van de Bosmolens en De Mol plaatsvinden. Die dag worden ook de prijzen van de zoektocht uitgereikt.

Het buurtcomité van de Bosmolens nam op bestuurlijk vlak een doorstart, maar tornt niet aan een activiteit die al zo oud is als het buurtcomité zelf. Vroeger werd een buurtreceptie gehouden op Wallemote, de jongste jaren is buurthuis De Molenwiek de plaats waar alle Bosmolenaars en inwoners van wijk De Mol worden uitgenodigd. “En de deelnemers van onze zoektocht. Dit jaar zijn dat er een 120-tal. Op de dag zelf zal de schiftingsvraag moeten beantwoord worden. Veel kunnen we er nog niet over kwijt, behalve dat de deelnemers iets moeten doen en dat er een bekende Izegemnaar in het spel is.”

De buurtreceptie start om 11 uur. Voor de kleinsten zijn er twee springkastelen en kindergrime voorzien.

Ook de babbelbus, een mobiele stek waar je je mentale problemen kwijt kan, is van de partij. De buurtreceptie is de laatste activiteit van het jaar, maar tegen begin 2022 hoopt het buurtcomité een wijkkrantje uit te brengen, met daarin alle nieuwe activiteiten en nog wat nieuws over wat ondertussen Izegems grootste ‘deelgemeente’ is. Het buurtcomité bestaat tien jaar. Door corona kon dat nog niet gevierd worden, maar dat zijn ze vast van plan in te halen. (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier