Buurtcomité Bosmolens organiseert op zondag 18 september rommelmarkt in straten rond de Molenwiek

Een delegatie van het Buurtcomité van de Bosmolens met v.l.n.r. Nathalie Dewulf, Trui Timperman, Karlos Vansteenkiste, Jenny Vancalbergh en Joris Corvelyn. (gf)
Wouter Vander Stricht

Het Buurtcomité van de Bosmolens neemt een oude traditie weer op en organiseert op zondag 18 september een rommelmarkt. Dit keer met de Molenwiek als centraal punt.

Het Buurtcomité van de Bosmolens heeft enkele vaste afspraken tijdens het jaar, zo is er de receptie voor de bewoners en ook de fotozoektocht kent veel bijval. Tot 2016 werd ook een rommelmarkt georganiseerd op de diverse wijken van de Bosmolens en De Mol. Eén keer maakten ze er ook een volledig uitgeregende editie mee, maar dat hield het Buurtcomité niet tegen om de rommelmarkt opnieuw van onder het stof te halen. En die is nu dus aan zijn vijfde editie toe.

670 meter parcours

“De doelstelling is om de Bosmolenaars weer eens naar buiten te halen en de lokale mensen de kans te geven hun overbodige spullen kwijt te geraken. Nu al hebben heel wat mensen die langs het parcours wonen zich ingeschreven.”

De Molenwiek zal als centraal punt fungeren. Er zal een springkasteel staan voor de kleinsten en je zal er ook iets kunnen eten. “Van de Molenwiek maken we een lus van 670 meter. Via de Karel De Goedelaan, de Gapaardstraat, de Blekerijstraat en Vlasserstraat terug naar de Molenwiek. De markt start om 8 uur en duurt tot 17 uur. Al leert de ervaring dat de heel wat ‘opkopers’ al van zes uur op post zijn om te snuisteren tussen het aangeboden materiaal.”

Deelnemen kost 2 euro per strekkende meter met een minimum van vijf meter. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar buurtcomitébosmolens@hotmail.com

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier