Burgemeester Ledegem bakt burgers voor de jeugdverenigingen

Heel wat jongeren gingen op de uitnoding van de burgemeester in en kwamen lekker smullen. © Jan Stragier
Redactie KW

Burgemeester Bart Dochy bereidde lekkere hamburgers voor de vrijwilligers binnen de lokale jeugdorganisaties. Hij kookt elk jaar voor een groep vrijwilligers in het kader van Week van de Smaak. “Het is leuk dat ons werk geapprecieerd wordt, zeker in deze coronatijden.”

De Ledegemse burgemeester zet ieder jaar zijn koksmuts op en nodigt vrijwilligers uit om mee aan tafel te schuiven. Dit jaar werd er gekozen voor de vrijwilligers binnen de jeugdverenigingen. De burgemeester verstuurde onlangs honderd uitnodigingen naar leiders van de jeugdbewegingen, naar de jeugdhuizen en de jeugdharmonieën. Een grote groep smulde zondagmiddag van een menu op maat. “Een gezonde hamburger met frietjes. Ik had verwacht dat de jongeren pas redelijk laat zouden toestromen, maar om elf uur stond hier al een grote groep voor de L!NK om te proeven van het aperitief”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V).

Opnieuw mondmasker

Even later stond de burgemeester hamburgers te bakken. “Ik ben de jongeren heel erg dankbaar voor wat ze doen. Zeker in deze rare coronatijden.”

Verschillende jeugdbewegingen namen de voorbije dagen extra maatregelen door het toenemend aantal coronabesmettingen. Chiro Miengelienge besliste om dit weekend geen activiteiten te organiseren, bij Chiro Nele uit Sint-Eloois-Winkel dragen de leiders opnieuw een mondmasker bij de speelnamiddagen. “Het doet ons wel veel deugd om hier uitgenodigd te zijn. Het is een erkenning voor wat we doen. Het voorbije anderhalf jaar was lastig. We hebben vaak geen leiding kunnen geven. Nu kunnen we dat gelukkig wel, hopelijk blijft het zo”, besluiten de chiromeisjes. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.