Brigandtrotters organiseren zevende Pekkerstocht: “Eenmalig dwars door de brandweerkazerne”

De Brigandtrotters met v.l.n.r. Francis Desmet, Johan Dermaut, Patrick Decroix, Geert Depaepe, Christophe Soete en Branko Seynhaeve. (foto FM) © Frank Meurisse

WSV De Brigandtrotters organiseert al voor de zevende keer de Pekkerstocht. Op zondag 24 april is het de Nationale Wandeldag en de organisatie pikt hier graag op in. Jaarlijks wordt voor een ander thema gekozen en dit keer staat de brandweer centraal.

“Elk jaar bedenken we met wandelclub de Brigandtrotters een speciaal accent voor onze Pekkerstocht”, legt Geert De Paepe van de Brigandtrotters uit.

“Dit jaar kan je, na de laatste rustpost, eenmalig dwars door de brandweerkazerne stappen. De brandweermannen loodsen je langs een stand rond preventie en hun rollend materiaal. Daarnaast mogen de kinderen en/of jongeren van het gezin een handje toesteken bij de jeugdbrandweer tussen 10 en 12 uur of tussen 14 en 16 uur. Dit wordt ongetwijfeld een spannend avontuur!”

Rijk verleden

Het is al de zevende keer dat de Pekkerstocht plaatsvindt, telkens in het kader van ‘Vlaanderen wandelt lokaal’, de nationale wandeldag zeg maar. Op 24 april tussen 7 en 15 uur kan je inschrijven in de startzaal van het VTI, gelegen aan de Italianenlaan 30. Van daaruit kan je kiezen uit de afstanden van 7, 13, 18 of 21 km. Ook aan de rolstoelgebruikers en kinderwagens wordt gedacht met een afstand van 3,5 km en een halte onderweg.

“De tocht leidt je langs het kanaal, landelijke wegen, Wandel op de Mandel, het park rond kasteel Blauwhuis en andere groene onbekende plekjes. Je ontdekt ook de minder bekende historische gebouwen van de stad met een rijk schoenen- en borstelverleden”, somt Geert De Paepe op.

“Alle afstanden hebben een rustpost in de schaduw van de Sint-Tillokerk, waar je met een drankje in de hand om het kwartier een melodie van de beiaard kan beluisteren. De grotere afstanden kunnen daarbij ook nog eens uitblazen in een scoutslokaal, midden in het groen op de Sint-Rafaëlswijk. Enkele vrijwilligers zorgen daar voor de bediening van koude en warme dranken, broodjes en gebak.”

Inschrijven

Inschrijven kan enkel de dag zelf in het VTI. Kinderen tot 12 jaar krijgen een gratis inschrijvingskaart. Leden van een wandelclub betalen 1,50 euro terwijl niet-leden 3 euro betalen, verzekering inbegrepen. Voor elke deelnemer ligt er een geschenkje klaar bij de start.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.