Brandweer Menen schenkt rolstoel aan Revalidatiecentrum UZ Gent

De brandweer van Menen schonk een speciale rolstoel ter waarde van 2.600 euro aan het revalidatiecentrum UZ Gent. © CB

De brandweer van Menen schonk een speciale rolstoel ter waarde van 2.600 euro aan het revalidatiecentrum UZ Gent. De schenking kwam er op voorstel van gewezen brandweervrijwilliger Frank Cheneau, die lang in het centrum revalideerde na een zware val.

Dakwerker Frank Cheneau kwam ongeveer twee jaar geleden zwaar ten val op een werf. Na de verzorging en de stabilisatie kende hij een zeer lange revalidatie in het UZ Gent onder begeleiding van het team van professor Kristine Oostra.

Omdat Frank lange tijd brandweervrijwilliger was in Menen, vroeg de vriendenkring van de brandweer hoe ze hem konden bijstaan. Frank wilde niets voor zichzelf maar hij stelde voor om een schenking te doen ten voordele van het Revalidatiecentrum UZ Gent.

Op zondag 8 januari ontving de brandweer professor Oostra en enkele van haar teamleden in de brandweerkazerne. De vriendenkring overhandigde een speciale rolstoel ter waarde van 2.600 euro. Een schenking die de professor dankbaar aannam. Ze benadrukte hoe belangrijk het is om haar patiënten het comfort van een dergelijke rolstoel te kunnen aan bieden. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.