Bouwservice Van Hulle VTT én wegrit op 27 november in Tielt

Thijs Goemaere met de mountainbike. (foto WD)
Redactie KW

WTC Tielt Sportief, met lokaal in de Watewy, organiseert op zaterdag 27 november opnieuw een mountainbiketocht. Nieuw dit jaar is dat er ook een wegrit wordt georganiseerd.

“Voor het eerst hebben we ook een wegrit in ons programma toegevoegd”, aldus penningmeester Thijs Goemaere (37), die werkt als leraar LO en informatica.

“Dat is een rit over een 50-tal kilometer die met de koersfiets afgelegd wordt over verharde wegen in tegenstelling tot de toertochten over 36 en 50 kilometer over landwegen met de mountainbike. Voor beide is er geen voorinschrijving mogelijk en wordt er de dag zelf ingeschreven in het JOC aan de Europahal tussen 8 en 14 uur.”

“Leden van een club betalen 5 euro en niet-leden 7 euro, zodat zij ook verzekerd zijn. Wij lassen ook twee bevoorradingsplaatsen in op het parcours. Daar bovenop voorzien wij een bewaakte fietsstalling en een reinigingsruimte.”

Hopen op 800 deelnemers

“Voor al deze ritten is er een bewegwijzering voorzien. De ritten werden uitgestippeld door Arne Chevrolet. Hij kent elk wegeltje in de streek en daarbuiten. Wij pijlen uit met drie duo’s en doen op het laatste nog een controle. Veel zal afhangen van het weer. Bij droog weer verwachten we een 800-tal deelnemers. Regenweer betekent dat er minder zullen zijn.”

“Als we 600 fietsers mogen verwelkomen, zijn we al heel tevreden. Natuurlijk is er nog de pandemie die roet in het eten kan gooien. In dat geval doen we het zoals vorig jaar. Dan moesten zij de sportdienst passeren voor inschrijving en bevoorrading. Hopelijk blijven we daarvan gespaard en kunnen de ritten normaal worden afgelegd.”

(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.