Boek over 25 jaar Unie der Zorgelozen wordt online voorgesteld

Geert Six en Joon Bilcke tonen trots het boek. © Heroen Bollaert
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 16 oktober wordt het boek ‘Hors d’oeuvre’ online voorgesteld via de kanalen van de Unie der Zorgelozen. Het is een reis in woorden en beelden door 25 jaar leven en werk van de Unie, en een verrassend stuk theatergeschiedenis.

De Unie der Zorgelozen is een sociaal-artistiek gezelschap in Kortrijk dat creëert vanuit een sterk maatschappelijk engagement. De Unie zoekt de aloude banden tussen gezelschap en gemeenschap, tussen kunst en de samenleving, op een eigentijdse manier her uit te vinden. “Voor Hors d’Oeuvre putten we uit ons eigen rijke tekst- en beeldarchief, maar we zoomen ook uit naar de artistieke en maatschappelijke context waarbinnen ons werk de voorbije decennia is gegroeid. Het maakt van het boek niet alleen een terugblik, maar vooral een vat vol inspiratie voor wie wil meebouwen aan een artistiek-solidaire samenleving”, zegt drijvende kracht Geert Six.

Gesprekken en muziek

Naast vertellingen van veel Zorgelozen zijn er ook bijdragen van onder meer Geert Opsomer, Evelyne Coussens en Wim Opbrouck. De onlinevoorstelling begint om 20.15 uur via de website van de Unie. An de Bisschop gaat dan in gesprek met Geert Six, Elly van Eeghem en Geert Opsomer. Dicky Vanhoegaerden en Piet Clarysse zorgen voor de muziek. “Ik keek reikhalzend uit naar dit boek, omdat de Unie der Zorgelozen een dam opwerpt tegen het cynisme, de kilte en de hardheid van onze maatschappij. Dit boek is een ode aan de menselijke kwetsbaarheid en de kracht van ongebreidelde creativiteit. Het spreekwoordelijke ‘stoofke’ waar wij ons allen aan verwarmen”, aldus acteur/zanger/schrijver Wim Opbrouck.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.