Binnenstad Diksmuide wordt dag lang één groot theater

Op het Kerkplein, een van de locaties waar het evenement plaatsvindt, poseren burgemeester Lies Laridon en schepen Katleen Winne. © ACK
Redactie KW

Op 15 augustus wordt de binnenstad van Diksmuide omgetoverd tot een groot theater. Het evenement Park op Stelten lokt jaarlijks heel wat mensen naar het park om er te genieten van theater, muziek en lekkers. Maar door corona vindt het evenement plaats op de Markt met Stelten XL.

In de hele binnenstad is er van alles te beleven, zowel op de Grote Markt, de sfeervolle binnentuin van het Begijnhof, de karakteristieke Vismarkt, het gezellige Hof ter Bloemmolens, het rustige Italiëplein en het Kerkplein met zijn banken en boompjes zijn er verschillende acts te bekijken. Het startschot wordt gegeven om 11 uur op de Grote Markt, met een kioskconcert door Saxilious en tal van streekproducenten die hun producten aanbieden.

Animatie

Verder is het programma op de Grote Markt gevuld met straattheater, steampunk-art, muziek en dans en huifkartochten. In de binnentuin van het begijnhof komt Turista met Pot-au-feu, een voorstelling vol humor en poëzie brengen om 15 en 16.30 uur. Pjair – Puurlain, een stille clown die ode brengt aan de verbeelding, is om 14, 15.30 en 17 uur te zien op de Vismarkt.

In Hof Ter Bloemmolens laat Compagnie Fietswolven om 14, 15.30 en 17 uur een deur op zee dobberen. Tussen 13.30 uur en 17.30 uur komt De Machienerie , L’imaginarium du Capitein Gustav II samen met zijn onverschrokken zeelui en stapt hij nu in een nieuw avontuur. Alle verhalen die de zeelui verzamelden, krijgen vorm in onze prachtige carrousel L’imaginarium du Capitein Gustav II waarbij men mee aan boord kan kruipen en een wonderlijke reis maken.

Ropeskippingshow

Op het Italiëplein staat om 14, 16 en 17.30 uur, de spectaculaire ropeskippingshow van DDF Crew gepland, deze groep won in 2012 Holland’s Got Talent. Op het Kerkplein komt de tijdhandelaar ‘Lapie Lapstock’ met Madame Pendule die met haar kar vol wekkers rondtrekt. Het wordt een heel ontspannende, verrassende dag waarbij men meegesleept wordt in de fantasiewereld van de artiesten.

Dit is meteen ook de laatste dag dat een kano of een pedalo kan worden gehuurd van het pop-up kajakverhuur bij de Drie Mussen (Diksmuide) en pop-upbar Barisdam, Zarren-Werken, voor een traject van 3,5 km, 7 km of 14 km door de Handzamevallei. Er zijn enkel tweepersoonskajaks (7 euro p.p. heen-en-terug of enkel traject, met pendeldienst). Inschrijven voor het kajakken kan via www.bezoekdiksmuide.be/reservatiekajak of telefonisch via 051 79 30 50. Voor de pedalo’s, er zijn er drie beschikbaar, kan men starten om 13 of om 15 uur voor een tochtje van maximum twee uur. Inschrijven kan via toerisme@diksmuide.be of 051 79 30 50. Betalen, 7 euro per persoon, kan vooraf bij de dienst Toerisme. (AC)

Meer informatie op www.bezoekdiksmuide.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier