https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Biljarten met zicht op zee

OBA, met voorzitter Joël Vandenbroucke, organiseert elk jaar drie grote toernooien. (foto FRO) © Picasa
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De Oostendse Biljart Academie (OBA) viert in 2022 het vijftigjarig bestaan. De club moest heel wat hindernissen nemen om zo ver te komen: verhuis, wissels van bestuur, ledenaantal met ups en downs, zelfs faillissementen.

Bestuurslid Jean-Marie Bolle weet alles van de bewogen geschiedenis van de club. “Toen de laatste uitbater van Hydro Palace de handdoek in de ring gooide, was het voor de club bang afwachten”, vertelt Jean-Marie Bolle. “OBA mocht van de eigenaar de biljartzaal gebruiken tot er een oplossing uit de bus kwam.”

“Maar lokalen waar je vier matchtafels kunt zetten, zijn niet dik gezaaid en betaalbaar. Toen het gebouw verkocht werd, was er echt paniek. Er werd gevreesd voor de competitie met zes ploegen en onze drie jaarlijkse toernooien. Gelukkig was de nieuwe eigenaar ook een biljartfan. Hij was bereid het voorste gedeelte, het café van Hydro Palace te nivelleren, zodat onze vier biljarts daar konden staan.”

“OBA, vooral voorzitter Joël Vandenbroucke, besloot de uitbating in eigen beheer te doen. De toekomst van de club was gered. Biljarten met zicht op zee, maakt van het OBA-lokaal de mooiste locatie van het land.”

We organiseren een uniek biljartfestijn met Fréderic Courdron als gastvedette

100 dagen dicht

Op 13 maart 2020 ging het OBA-lokaal door corona voor honderd dagen dicht. “Maar de kosten voor huur en energie bleven wel doorlopen en we hadden geen inkomsten”, vertelt Jean-Marie.

” Op 19 oktober 2020 kwam er een tweede sluiting. Er werd een pannenkoekenslag georganiseerd en met steun uit verschillende hoeken, kwam het voortbestaan van de club niet in gevaar. Uiteraard mochten we niet bij de pakken blijven zitten en moesten we uitkijken naar bijkomende inkomsten. Daarom organiseren we op zondag 26 september een uniek biljartfestijn met wereldkampioen Fréderic Caudron als gastvedette!”

Een foto uit 2012, toen OBA in ere-klasse speelde. We zien Fréderic Caudron en Jean-Marie Bolle. (foto FRO)
Een foto uit 2012, toen OBA in ere-klasse speelde. We zien Fréderic Caudron en Jean-Marie Bolle. (foto FRO)

Levende biljartlegende

“Frédéric Caudron is net als Raymond Ceulemans, een levende biljartlegende. Hij is houder van verschillende Belgische, Europese en wereldtitels en stelde zelf voor om in ons lokaal een demonstratie te komen geven op zondag 26 september. Hij is ook bereid om minisetjes te spelen tegen onze leden of andere biljartfans.”

“Voor 50 euro kan elke biljarter zijn ‘natte droom’ waarmaken en spelen tegen een van de beste spelers ter wereld. Er zijn nog enkele plaatsen vrij om twee setjes (15 punten) te sparren met de wereldkampioen! OBA zorgt die dag voor nog een verrassende eregast.”

“Om de clubkas te spijzen, worden er dinertafels voor vier personen aangeboden. Voor 125 euro krijg je een fles bubbels, acht consumpties en vier verzorgde koude schotels. Info via 0475 20 70 90 of via mail naar jmb4@telenet.be.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten