Biljartclub Het Gouden Ankertje start nieuw seizoen

Paul Bruneel

De tijd dat in ieder dorpscafé een biljart stond en er op zondagmorgen aangeschoven werd om de keu in de hand te kunnen nemen, is al lang voorbij. Maar in Middelkerke komen de liefhebbers nog echt aan hun trekken want in bistro Het Anker staan maar liefst drie biljarttafels opgesteld.

Voor de enen is biljart een sport, voor de anderen is het een spel, maar voor iedereen is het vooral een heel leuke hobby die door jong en oud en door mannen en vrouwen kan worden beoefend. Biljartclub Het Gouden Ankertje uit Middelkerke is pas vorig jaar opgericht en toch telt de club al heel wat verwoede spelers.

“We mogen gerust stellen dat onze club als vriendschapsclub is opgericht. Vorig jaar namen enkele enthousiastelingen het initiatief om te starten met een club in café Het Gouden Ankertje, bij Danny Verheyden, in de Leopoldlaan 98 in Middelkerke. Lang zoeken naar een naam hoefde niet want er werd gekozen voor de naam van het café dat uiteraard ook het clublokaal werd. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en aangezien er in Middelkerke niet zoveel mogelijkheden zijn om biljart te spelen, groeide het ledenaantal heel snel. Aangezien er een aantal puike spelers bij waren, werd besloten om het ook tegen anderen op te nemen en aan competitiebiljarten te doen”, zegt penningmeester Bruno Vansimpsen.

Club van twaalf

De club van vier die startte met de club werd een club van 12 en onder andere deze mannen van het eerste uur werkten het eerste competitiejaar af: Julien Peeters, Stefan Ramaekers, Daniël Buys, Marnix Vlerick, Bruno Vansimpsen, Guy Van Der Storm, Guido Vanlangenhove, Luc Van Ranst, Björn Van Ranst, Frans De Coster, Johnny Mollin en Alex Siroyt.

“Het is allemaal heel vlug gegaan want de ploeg van vorig jaar is er in geslaagd om meteen al vice-kampioen te worden en kon overgaan naar de tweede afdeling. Niettegenstaande er in de tweede afdeling betere tegenstanders zijn, is het toch de bedoeling om ook nu bij de eerste twee te eindigen zodat we kunnen stijgen naar de eerste afdeling. Dat zou pas een prestatie zijn”, geeft Bruno Vansimpsen mee.

De ploeg heeft dit jaar de luxe te kunnen rekenen op enkele spelers die een pak biljartbagage op zak hebben, onder hen Gino d’Haese, Patrick Van Den Meersche en Frank Goovaerts. Het nieuwe seizoen gaat van start op 30 oktober.

Biljartclub Het Gouden Ankertje telt onder zijn leden uiteraard West-Vlamingen, maar ook leden uit de andere Vlaamse provincies en wordt hierdoor vaak bestempeld als de ‘nationale’ club. Danny Verheyden, de uitbater van het lokaal Het Gouden Ankertje, opende halfweg dit jaar Bistro Het Anker in de Kerkstraat, eveneens in Middelkerke. Deze zaak is veel ruimer dan zijn zaak in de Leopoldlaan. Hij plaatste er drie biljarttafels ten behoeve van de spelers en dat werd uiteraard met heel veel dankbaarheid onthaald.

Oproep naar jeugd

“Dankzij de accommodatie die we nu hebben, is het mogelijk geworden om uit te groeien tot een betere en grotere club. Net zoals veel andere verenigingen en clubs aan de kust kampen wij met het probleem dat de leden niet uit zee kunnen komen, maar we tellen ondertussen toch al meer dan 20 actieve leden”, zegt Bruno Vansimpsen. “Ik zou hierbij een oproep willen lanceren naar iedereen die graag biljart of vroeger nog heeft gebiljart om eens een kijkje te komen nemen in ons prachtig lokaal. Uiteraard zijn ook jongeren welkom. Ik ben ervan overtuigd dat het ook voor hen een mooie liefhebberij of zelfs competitiesport kan worden.”

Er wordt nu ook gestart met een tweede ploeg die uitkomt in de derde afdeling en uiteraard hoopt om vlug te kunnen doorstoten naar een hogere afdeling. Begin deze maand slaagde Het Gouden Ankertje er in om in de seizoensfinale Molenhof A te verslaan in Markhove en in het eerste jaar van het bestaan al meteen naar Middelkerke terug te keren met de beker. De vijf spelers die hiervoor zorgden waren Bruno Vansimpsen, Stefan Ramaeckers, Marnix Vlerick, Julien Peeters en Guy Van der Storm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier