Bij Running Team Lauwe primeert het groepsgevoel: “We laten niemand achter tijdens lopen”

Regelmatig trekken de leden van Running Team Lauwe en de deelnemers aan Start2Run op zondagmorgen naar het natuurdomein Bergelen in Gullegem om er in groep te trainen. © WO
Redactie KW

Bij Running Team Lauwe is iedereen welkom, zowel de zondagsloper als de competitieve loper. “We lopen in groep, dat werkt erg motiverend voor onze leden”, weet voorzitter Sabrina Vinquier.

Recreatief lopen staat voorop in de Lauwse loopclub. “We vormen een familiale club waarin het groepsgevoel centraal staat. Het lopen in groep werkt motiverend om te blijven bewegen en aan je gezondheid te werken. Hier ontstaan ook erg veel vriendschappen voor het leven”, vertelt de voorzitter.

“Op de trainingen delen we ons op in drie verschillende groepen, afhankelijk van de loopsnelheid: traag, gematigd of snel. Hoe dan ook laten we nooit iemand achter tijdens het lopen. We wachten op wie niet mee kan. Tijdens deze coronaperiode komen er nu wel minder leden lopen. Of dat ook op termijn een weerslag zal hebben op ons ledenbestand, zullen we volgend jaar zien.”

Grensloop

Af en toe doet de club mee aan wedstrijden met de leden die dat willen. “We kiezen wedstrijden uit met verschillende afstanden, zodat er voor elk wat wils is. Dit jaar moest Grensloop als test dienen voor onze starters. Het zou meteen ook een uitgelezen en feestelijk moment zijn om onze groep eens te tonen aan het publiek. Helaas besliste de coronacrisis daar anders over.”

Running Team Lauwe besteedt veel aandacht aan onervaren en beginnende lopers van alle leeftijden. “Momenteel hebben we een twintigtal starters. Met Start2Run zullen ze dankzij drie trainingen per week na tien weken al 5 kilometer aan één stuk kunnen lopen. Met Kris Van Maele beschikken we over een uitstekende coach met bakken ervaring, die de starters begeleidt op donderdagavond en op zondagmorgen. Op dinsdag begeleiden Caroline Henry en Jeroen hen. De opwarming en de trainingen gebeuren op de Finse piste rond de oefenvelden van WS Lauwe.”

– Opgericht in: 2004.

– Voorzitter: Sabrina Vinquier (48) liep al mee vanaf het begin. Ze is sinds anderhalf jaar voorzitter, nadat ze eerder al eens drie jaar het roer in handen had.

– Aantal leden: 120-tal leden tussen 14 en 76 jaar.

– Training: De trainingen van Running Team Lauwe starten aan ‘de villa’, de kleedkamers aan de oefenterreinen van White Star Lauwe, ter hoogte van de Grote Molenstraat 114.

– Website: www.runingteamlauwe.be

(CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.