Bij Judo Stene staan jeugdopleiding en amusement centraal

Trainer-voorzitter Kurt Corveleyn met enkele gevorderden. (Foto FRO)
Redactie KW

Judo Stene is een club met een rijke geschiedenis en met een jong en levendig judoteam. Zo kunnen de allerkleinsten al proeven van kleuterjudo vanaf 4 jaar. Op een speelse manier leren de kleuters vallen en van elkaar winnen en verliezen.

Bij Judo Stene kan iedereen, op eigen niveau, van de judosport genieten in een gezellige sportieve sfeer. Zowel recreatieve leden als kampers die streven naar medailles en het podium, komen aan hun trekken.

Judoclub Stene werd opgericht door wijlen Georges Depoorter in Stene-Dorp. Het eerste lokaal was gevestigd in een oude afgedankte beenhouwerij, de Hamilton (nu Vossenhol), recht tegenover de Sint-Annakerk.

Dojo Klokhof

Daarna verhuisde de club naar de Vercamerschool, hoek Elisabethlaan-Nieuwpoortsesteenweg in Mariakerke. De Vercamerschool moest plaats maken voor het nieuwe zwembad en de club bleef er nog actief tot juni 2016. Dan volgde een tijdelijk verblijf in het ‘oude zwembad’ van de August Vermeylenschool. Met de start van het nieuwe werkjaar in september 2018 kon Judo Stene haar intrek nemen in de splinternieuwe sportzaal voor gevechtssporten: Dojo Klokhof aan de Klokhofstraat 10 in Zandvoorde, met een professionele, verende tatami van 10 bij 20 meter.

“We hebben een sympathieke club, waarin vooral het accent wordt gelegd op jeugdopleiding en amusement”, vertelt voorzitter-trainer Kurt Corveleyn (50), die zelf zwarte gordel 2de dan behaalde. “We starten heel vroeg met kinderen uit tweede en derde kleuterklas, hebben twee groepen zes- tot twaalfjarigen, zijn ook fier op onze gevorderden +12 en ook volwassenen/veteranen kunnen bij ons terecht in de plus-judo. Er zijn trainingen op maandag, woensdag en vrijdag.”

Hoopvol

“Door de coronacrisis zaten we een hele tijd op onze honger. Eind mei mochten we weer buiten trainen in openlucht en vanaf 8 juni mochten we opnieuw trainen in de zaal, maximum een uur, zonder contact, zonder kantine en zonder douche nadien.”

Er zijn heel wat leden die de weg nog niet teruggevonden hebben naar de dojo, maar voorzitter Corveleyn is hoopvol: “We hopen zo vlug mogelijk groen licht te krijgen om weer normaal te mogen trainen, met beperkte vechtpartners en al onze leden terug te zien. We hopen ook nieuwe leden te kunnen aantrekken. Jong en minder jong is welkom om gratis te proeven van enkele judolessen!” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier