Bestuurswissels bij WSK Marke

Het bestuur met v.l.n.r. Marc Debooserie, Johan De Smet, Frank Waelkens, Rik Bulckaen, Didier Delecluse, Christine Dinnecourt uit Kortrijk, Jacques Parmentier uit Zwevegem en Philippe Quidousse. (foto EDB) © Els Deleu
Redactie KW

Bij wandelclub WSK Marke werden er tijdens de zomerdrink – die er kwam in plaats van een nieuwjaarsreceptie – enkele bestuurswissels aangekondigd.

Jean-Marie Ghekiere (69) en Vera Verstraete (62) uit Kortrijk nemen afscheid van het bestuur. Ze blijven uiteraard wel lid van de wandelclub. “We waren altijd bij de eersten die toekwamen en de laatsten die vertrokken. We zullen nu wat meer genieten en tijd hebben om babbeltjes te slaan”, zeggen ze.

Het koppel was samen een geoliede machine. Hij was secretaris en zij penningmeester. Ze zijn al 25 jaar lid van de club en begonnen met hun bestuursfuncties in 2003. “Er is veel veranderd in al die jaren”, zeggen ze. Jean-Marie begon met twee mappen en eindigde met een kamer vol. We werkten in het begin met onze balpen, maar nu scannen we de lidkaarten.”

Tijdens wandelevenementen zat Jean-Marie steevast aan zijn desk. Naast de boekhouding en de planning hield Vera zich ook bezig met de voorraad en voeding die droog moest bewaard worden.

We waren altijd bij de eersten die toekwamen en de laatsten die vertrokken

Tijdens zijn beroepsloopbaan was Jean-Marie in dienst bij de toenmalige R.T.T. in Gent, waar hij werkte in het tekenbureau van de gebouwendienst. Vera werkte korte tijd voor stad Kortrijk maar bleef na de geboorte van hun tweede kind thuis. Ze was wel altijd bezig. Zo was ze onder meer lid van het oudercomité. Behalve van wandelen houdt Jean-Marie ook van fotografie. “Ook dat is veel geëvolueerd.” Samen gaat het koppel graag uit eten en Vera spreekt ook graag eens af met vriendinnen.

Afscheid Andrea

Jean-Marie en Vera vonden het nu het gepaste moment om te stoppen. “Met covid was er niet veel te doen en de nieuwe mensen konden zich op het gemak inwerken.”

Ook Andrea Dewitte uit Harelbeke, de mama van Vera, stopt als medewerkster Ze wordt in november 91 jaar. Andrea stond bij activiteiten altijd aan de soep en de koffie. Samen met Jean-Marie en Vera werd Andrea ook in de bloemetjes gezet tijdens de zomerdrink.

Nieuwe functies

Johan De Smet uit Bellegem wordt de nieuwe secretaris en Didier Delecluse uit Kortrijk wordt de nieuwe penningmeester. Rik Bulckaen uit Zwevegem is dit jaar 25 jaar voorzitter. Didier is trouwens nieuw in het bestuur. Ook nieuw zijn Marc Debooserie uit Marke, Frank Waelkens uit Rollegem en Philippe Quidousse uit Lauwe.

De club hoopt nu weer van start te kunnen gaan met activiteiten. “Op 24 oktober is een herdenkingswandeling Marcel Verstraete gepland in Harelbeke, op 11 november de ledenhernieuwing in het ontmoetingscentrum van Marke en we hopen dat ook Kortrijk Feeëriek op 28 december kan plaatsvinden. Volgend jaar staat dan in september een wandelvakantie in Zwitserland op het programma.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.