Bestuurswissel bij Seniorenbond Lombarde

Zittend: Clara Jacobs en Annie De Zaeyer. Staand: Monique Vandamme, Irène Ester, Jean Levecque, Fabienne Deman, Chris Vanexem en Ivan Duinslaeger. © Picasa (foto LC)
Paul Bruneel

Op Valentijnsdag 14 februari 2000 werden in Lombardsijde de fundamenten gelegd van de Seniorenbond Lombarde. Op vandaag telt de vereniging nog altijd zo’n 130 leden en is actiever dan ooit. Na meer dan 21 jaar is er nu een wissel in het bestuur. Huidig voorzitter Jean Levecque en Fabienne Deman beslisten om plaats te ruimen voor anderen.

Voor hun levenswerk werden beide in het lokaal De Zeekameel gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Het nieuwe bestuur werkt zonder voorzitter, maar Clara Jacobs is de nieuwe secretaris en penningmeester, Jean Levecque is erevoorzitter. Jean en Fabienne hebben het bestuur verlaten, maar blijven uiteraard lid van de Seniorenbond Lombarde. Het bestuur bestaat nu uit Clara Jacobs, Annie De Zaeyer, Monique Vandamme, Irène Ester, Chris Vanexem, Ivan Duinslaeger, Erika Coene en Freddy Vlaemynck. “Wij zullen met deze dynamische bestuursploeg verder doen en het onze leden zo aangenaam mogelijk maken” zegt Clara Jacobs. “Want dat is in eerste instantie ook het doel van onze vereniging, wij zijn een vriendengroep voor iedereen.”

Voor Jean Levecque wordt een periode afgesloten die startte op 14 februari 2000 toen hij samen met René Berteloot, Georgette Ryssen, Simonne Blomme en Fabienne Deman de plannen smeedde om een seniorenvereniging op te richten in Lombardsijde. Seniorenbond Lombarde was en is nog steeds een neutrale vereniging waar iedereen welkom is en dat wordt nog maar eens bevestigd door Clara Jacobs. “Wij zorgen voor ontspannende activiteiten voor onze leden. Dat gaat van het organiseren van een quiz tot het geven van voordrachten of gezellige muzikale namiddagen met optredens en dansgelegenheid. Wij organiseren ook regelmatig uitstappen en vieringen zoals bijvoorbeeld de 80-jarigen die in de bloemetjes worden gezet.”

Petanque

Het lokaal waar de leden samenkomen en de activiteiten worden georganiseerd is De Zeekameel in Lombardsijde. Een van de paradepaardjes van de Seniorenbond Lombarde is de petanque en de leden kunnen daarvoor iedere dinsdagmorgen terecht aan de sporthal De Bamburg in Lombarbardsijde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.