https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bestuur van S-Plus viert platina jubileum in gemeentehuis Meulebeke

Het bestuur van de jubilerende S-Plus vereniging samen met burgemeester, schepenen en bestuursleden van de SAR. (foto Luc)
Redactie KW

Op zaterdag 11 september 2021 werd het bestuur van S-Plus officieel ontvangen in het gemeentehuis naar aanleiding van hun platina jubileum.

In zijn welkomstwoord beklemtoonde burgemeester Verwilst dat de visie en de missie van het Meulebeeks gemeentebestuur nauw aansluit bij deze van de Vlaamse Overheid. “Ons doel is de ervaringen en de competenties van de senioren samen te brengen en de maatschappelijke slagkracht van de oudere bewoners te versterken. We streven dus naar een samenleving waarbij iedereen op een menswaardige manier ouder kan worden in harmonie met alle leeftijdsgroepen”, aldus de burgervader.

Historiek

S-Plus ontstond nationaal in 1947 onder de noemer VSG of Vriendenkring Socialistische Gepensioneerden. In Meulebeke duurde het tot in 1951 om de vereniging boven de doopvont te houden. Achiel Descheemaeker, Achiel Mortier, Edmond Blomme, Emeli Caenepeel, Leontine Derudder, Lucie Landuyt, Hermine Vandendriessche en Aloïs Vanhollebeke waren de voortrekkers.

Vooral de behoefte om elkaar te ontmoeten en om het gevoel van verbondenheid te verstevigen lagen hierbij aan de basis. S-Plus was dan ook de allereerste seniorenbond in de Berengemeente. De vereniging kende volgende voorzitters: Achiel Mortier, Cyriel Vroman, Julien Behaeghe, Andreas Hermans, André Kerckhof, Jan Baekeland en Guido Demeyer die in 2016 aangesteld werd als de huidige voorzitter. “Het blijft vooral onze zorg om mensen uit hun isolement te halen”, vertelt hij.

“Dit realiseren we dank zij voordrachten en sociale, culturele en sportieve activiteiten. Kaartspelen, teerlingbak, rummikub en bowlen zijn wederkerende activiteiten, net als de wandeltochten die georganiseerd worden. We verlenen eveneens onze medewerking aan de activiteiten georganiseerd door de plaatselijke SAR (Senioren Advies Raad) en door de provincie. Maandelijks hebben we onze bestuursvergadering waarbij activiteiten gepland en geëvalueerd worden.”

“Het lidmaatschap bedraagt 15 euro op jaarbasis en de leden ontvangen in ruil 4 nummers van het S-Plus Magazine. Ons huidig bestuur bestaat uit Marijke Baert, Roos Coudenys, Anny Noppe, Jacky Baekeland, Luc Werbrouck en mezelf.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.