Beste polospelers uit Nederland en België zakken zondag af naar Kiwanis Polo Picknick

Kiwanis Waregem steunt met de opbrengst van Polo Picknick de Waregemse jeugdbeweging Akabe Funk. (foto LV)
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Na twee coronajaren organiseert Kiwanis Waregem opnieuw de gekende Polo Picknick. Enkele van de beste polospelers uit de Lage Landen zullen op zondag 26 juni demonstratiewedstrijden spelen op het veld in de Meirhaegstraat in Wortegem-Petegem. De opbrengst gaat integraal naar jeugdbeweging Akabe Funk.

Zondag 26 juni vindt, na twee jaar afwezigheid, opnieuw het bijzondere evenement Kiwanis Polo Picknick plaats in de Meirhaegstraat in Wortegem-Petgem. De leden van Kiwanis Waregem verwachten naast zo’n 1000 gasten ook enkele topspelers uit Nederland en België. Tijdens een wedstrijd polo, een vrij spectaculaire balsport te paard, moeten de spelers een kleine, witgelakte houten of plastic bal met een ‘mallet’ in het doel van de tegenstander slaan.

“De opbrengst van het evenement gaat volledig naar de bouw van een nieuw clubhuis voor Akabe Funk aan het jeugdcentrum in Waregem”, vertelt Harald Dumoulin. “Hierbij investeert Kiwanis Waregem zo’n 300.000 euro, naast de inbreng van Stad Waregem. De officiële opening van het nieuwe gebouw voor de jeugdbeweging is voorzien in september.”

Knallende afterparty

Tijdens enkele demonstratiewedstrijden kunnen toeschouwers dorst en honger stillen bij de verschillende foodtrucks en bars. Na het sportieve luik volgt een knallende afterparty. Wie de unieke sport wil aanschouwen en komen genieten van het evenement kan tickets bestellen via www.kiwanispolo.be. Op zondag zullen er ook tickets beschikbaar zijn aan de deur. (LV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.