Bert en Kelly zijn de Nieuwe Volwassen Begeleiders voor Chiro Tandem

Bert Vanneste en Kelly Schedin. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Chiro Tandem in Rollegem heeft met Bert Vanneste (38) en Kelly Schedin (41) twee nieuwe Volwassen Begeleiders. Bert en Kelly kwamen in de plaats van Aaron Helin en Karlien Viaene die de taak een aantal jaar op zich namen.

Bert Vanneste is een vertrouwd gezicht in Rollegem en bij Chiro Tandem. Hij was er in zijn jeugd acht jaar leider en later bleef hij achter de schermen helpen. Bert is gehuwd met Eline De Rore. Zijn dochter Lotte zit in de Chiro bij de speelclub en dochter Jana zit bij de pagadders. Dochtertje Renée is bijna 3 jaar en dus nog te jong om naar de Chiro te gaan. Bert werkt als instructeur van treinbestuurders bij NMBS en in zijn vrije tijd is hij nog actief bij LUX festival. Hij gaat ook af en toe vissen.

Kelly is gehuwd met Olivier Demortier. Ze is lerarenopleider wiskunde en STEM bij Howest en is tussendoor ook nog aan het schrijven aan een wiskundeboek. Ze houdt van dansen, tuinieren, fietsen, wandelen en eentje drinken met vrienden en familie. Ze woont nog maar sinds 2019 in Rollegem en haar kinderen Warre en Jelle zitten respectievelijk bij de tito’s en de rakwi’s. Zij zijn al voor het derde jaar actief lid van Chiro Tandem. Kelly stond zelf in de leiding van de KAJ in Ooigem van 1994 tot 1999.

Bekend

“Na het kamp vroeg ik aan Herber, één van de hoofdleiders, of het wel zou lukken het jaar erop. Er stopten immers elf mensen van de leiding en er kwamen maar vijf nieuwe bij. Ik zei hem dat de ouders wel konden helpen als ze merkten dat ze met te weinig zouden zijn. Mijn voorstel werd wel erg letterlijk genomen, want eind augustus kwamen ze me vragen als VB. Ze legden uit wat het inhield en na overleg met mijn man stemde ik toe.”

Kelly deed dat wel liever niet alleen. “Ik woon nog maar anderhalf jaar in Rollegem en mijn kinderen gaan hier niet naar school. Ik ken hier dus maar weinig mensen en ik vond dat er ook nog een bekend gezicht bij moest komen”, aldus Kelly.

Dat bekend gezicht vond men bij Bert Vanneste, die al sinds zijn verblijf in zijn moeders buik bekend is met de Chiro. “De zaterdag voor de eerste Chirozondag kreeg ik telefoon”, vertelt Bert. “Mijn vrouw, die in de kookploeg zit, zei me dat ik dat moest doen en zo was het rap geklonken.”

Chirowaarden

De VB’s staan de leiding bij met raad en daad. “Hoofdleiders Herbert Geeraert en Victor Vanelverdinghe bereiden de vergaderingen voor, maar voor hen is het ook belangrijk om te weten hoe ouders denken over bepaalde zaken. Er wordt dus ook naar ons geluisterd”, aldus Bert en Kelly.

De VB’s zien sneller of zich een probleem zal stellen en ze bemiddelen indien nodig. “Het is voor vrienden onder elkaar soms niet gemakkelijk om bepaalde dingen te zeggen tegen elkaar. Wij proberen dat te doen indien nodig en proberen ook de Chirowaarden van het opkomen voor elkaar door te geven.”

Ook voor praktische regelingen staan de VB’s paraat: “Er zou een grote opkuisdag georganiseerd worden op 31 oktober als teambuilding. Het zou een fijne dag worden en de kookploeg zou komen koken. We zouden ook afsluiten met een kampvuur, maar net daarvoor kwamen de verstrengde maatregelen. Daarom zetten wij de klusjes op een bord en komt de leiding van de 12-plussers, die momenteel enkel digitale Chirowerking hebben, die klusjes in orde brengen.”

Moeilijke periode

Voor Bert en Kelly was het alvast een moeilijke periode om te starten. “We moeten met onze 160 leden nu vooral door corona geraken en zo lang mogelijk Chirowerking geven. Het is natuurlijk jammer dat er bepaalde samenkomsten momenteel niet mogelijk zijn. We kijken nu om het online leidingsspel van Chiro Nationaal te spelen om het team te versterken en proberen alvast om elke zondag bij start en einde aanwezig te zijn voor een babbel met ouders en leiding.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.