BBV Oedelem is een familieclub met behapbare ambitie

Bij BBV Oedelem houden ze hun bestuursvergadering zo veilig mogelijk door op een terrasje bijeen te komen. V.l.n.r. Lindsay Vanhaelemeersch, Martijn Gregorius, Ivo De Vlieghere, Diego D'hooge en Tim De Wispelaere. (foto MD)
Mark Devenyns
Mark Devenyns Basketbalmedewerker

Het zou best een unicum in het Vlaams basketballandschap kunnen zijn: bij BasketBalVereniging Oedelem vertrekt in het tussenseizoen geen enkele speler. Omgekeerd komen meerdere talentrijke spelers aankloppen met de vraag of er voor hen een plaatsje is. Wat is het geheim van deze vereniging?

Voorzitter Ivo De Vlieghere bekijkt het zo nuchter mogelijk: “We staan in de regio wellicht bekend als een familieclub waar iedereen welkom is. Hoewel de jeugd enkele jaren verdween, bouwen we naarstig aan enkele jeugdploegen en we richtten ook een damesploeg op, zodat elk lid van een gezin hier aan zijn of haar trekken komt. Daarnaast zijn we voorzichtig ambitieus. Promotie voor onze mannenploeg in derde provinciale is opnieuw het doel, maar we nemen niet te veel hooi op onze vork. Het moet behapbaar blijven. Alles in deze vereniging draait op vrijwilligers.”

Hechte vriendschap

Dat er dit seizoen niemand de club verlaat om elders een aansluiting te tekenen, lijkt voor de Oedelemse voorzitter zelfs logisch: “Blijkbaar voelen de mensen zich goed in onze club, waar hechte vriendschap voorop staat. Toen corona opdook, waren we al bijna klaar met ons huiswerk voor het komende seizoen. Alleen bij de dames is nog versterking welkom. Anderzijds is dit hét moment om bij je sponsors langs te gaan, maar dit lijkt ons geen goed idee. Gelukkig hebben we een klein spaarpotje en kunnen we het komende seizoen wel overbruggen. Mooi is bijvoorbeeld dat alle spelers samen het sponsorbedrag van één sponsor overnamen. Onlangs zijn we aan het nieuwe seizoen begonnen met een eerste bestuursvergadering. We vormen een relatief jong team en pakken binnenkort uit met enkele nieuwe initiatieven.”

Warm West-Vlaanderen kan BBV Oedelem steunen door massaal in te tekenen op de merchandise-actie: verkoop van truien en T-shirts. Door zo’n kleinood in huis te halen, kan de vereniging een deel van de sponsorinkomsten recupereren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.