Band of Teachers strijkt neer in de Talententuin

© gf
Redactie KW

Prizma basisschool De Talententuin postte een filmpje met militaire inslag om leerlingen en ouders te laten weten dat ze klaar zijn om er nog een maand tegenaan te gaan. “Naar analogie met de Canvasserie ‘Band of Brothers’ maakten wij er ‘Band of Teachers’ van.”

Leerkrachten Griet Soenens en Arne Azou namen het initiatief voor het filmpje. Griet is zorgcoördinator voor de kleuters en het eerste leerjaar en geeft ook nog les in het eerste leerjaar. Arne is leraar lichamelijke opvoeding.

“Toen we hoorden dat de basisscholen op maandag 8 juni weer opengingen voor alle leerlingen, zochten we een originele manier om leerlingen en ouders te laten horen dat ons schoolteam er meer dan ooit klaar voor is na een veel te lange en turbulente coronaperiode“, zeggen Griet en Arne.

“Aanvankelijk waren we van plan dat met een stoere foto met militaire inslag van ons schoolteam te doen. Een team dat het coronavirus volledig de baas kon. Tot we dachten: misschien zouden we nog beter kunnen doen met een kort filmpje dat we dan op sociale media of onze website konden laten zien. Zoiets van ‘One Team, One School’ en ‘We are ready for you’, En we gaan ervoor na die voor iedereen – zowel school, ouders als leerlingen – moeilijke tijden. Een idee waar onze directrice Marie Maertens voor de volle honderd procent kon achter staan.”

D-Day

Dat het een militair filmpje werd, is geen toeval“, vervolgen Griet en Arne. “Twee dagen voor de nieuwe schoolstart, op 6 juni, werd wereldwijd D-Day herdacht. Via dat filmpje konden we die belangrijke historische gebeurtenis onder de aandacht van de leerlingen brengen. Het filmpje laat ook zien dat onze ‘Band of Teachers’ de coronacrisis zal verslaan. Het 22-koppige team dat figureert in het filmpje is ons schoolteam en zo brachten we ook een groet aan de leerlingen die de maandag erop er weer bij zouden bij zijn.”

Jeep

“Een legerjeep, -kledij en andere militaire attributen kregen we van Bart, de vader van Arne, die een geschiedenisfreak is die vooral geïnteresseerd is in de twee wereldoorlogen”, aldus Griet. “Ikzelf zorgde voor een zo goed als professionele cameraman om het filmpje op te nemen. Johan Depaepe, een vriend van mij, runt als freelancer ‘Utopia Productions’ dat onder andere kortfilms maakt. Hij maakte er ook een professionele opname van.”

Op zondagavond 7 juni, de avond voor de heropening van de school, werd het filmpje gepost op de sociale media en op de website van de school. “De reacties bleven niet achterwege”, zeggen Griet en Arne. “Het filmpje werd op Facebook meer dan 50 keer gedeeld en er waren 11.000 weergaven. Dat hadden we echt nooit verwacht.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten