Babysit of boodschap nodig in Poperinge? Vraag het aan de KSA-leidsters

© foto TP
Redactie KW

Geen jeugdbeweging en weinig schoolwerk, dus besloot een 25-tal leidsters van KSA De Kouter om vrijwillig hun diensten aan te bieden voor wie het nodigt heeft in deze coronatijden.

Hun 35ste jaar vieren kon enkele weken geleden nog doorgaan, maar alle andere activiteiten van de Poperingse KSA De Kouter zijn uitgesteld of geschrapt. Een aantal leidsters zit thuis en heeft er maar weinig om handen. “Ik heb nu te veel tijd, want op school is het wachten op livestreamlessen”, vertelt leidster Noor Denys (19). “Ik wil mijn vrije tijd nuttiger invullen dan een hele poos achter een computerscherm te zitten.”

Daarom nemen de leidsters een bewonderenswaardig initiatief: “Wij willen graag een handje toesteken aan wie hulp kan gebruiken. Veel ouders moeten bijvoorbeeld gaan werken terwijl er geen opvang is voor de kinderen, die thuis moeten blijven. Veel ouderen kunnen geen boodschappen meer doen of naar de apotheek gaan, omdat zij de meest kwetsbare groep zijn voor het virus. Net daarom willen wij hen een hart onder de riem steken door ons goed hart te tonen. In andere regio’s zagen we dat jeugdbewegingen een gelijkaardig initiatief ondernemen, wij doen dit nu voor Poperinge.”

De jeugdbeweging lanceerde een digitaal formulier op de Facebookpagina KSA De Kouter. Op dat formulier kan je je naam, e-mail, adres en telefoonnummer invullen. Je kan er invullen wanneer en waarvoor je de hulp van de leidsters kan inschakelen. Denk maar aan boodschappen doen, thuiswachten, helpen met huiswerk, huisdier buiten laten en medicijnen halen. “Het Facebookbericht is al enorm veel gedeeld”, aldus Noor. “Voorlopig kregen we vooral vragen om te babysitten van ouders uit de zorgsector. Wie verdere vragen heeft, kan ons altijd bellen. We zullen doen wat we kunnen, maar het grootste deel van onze leidingsgroep krijgt online verder les. Aanvragers zijn dus pas zeker van onze helpende handen als er telefonisch of via mail bevestiging gegeven is.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.