Alternatieve wijkfeesten in Nieuwe Koerswijk

VOK-voorzitter Daniël Caen, Jennifer De Ryck (Oostendse Sportdienst) en VOK-secretaris Johan Sanders. © FRO
Redactie KW

De Vereniging voor Ontspanning en Cultuur op de Nieuwe Koerswijk Oostende organiseert dit jaar geen wijkfeesten, maar heeft wel een alternatief uitgewerkt.

Door allerlei maatregelen ten gevolge van covid-19, vaak laattijdig genomen, is het voor VOK niet haalbaar op een goede manier de jaarlijkse wijkfeesten te organiseren. VOK en secretaris Johan Sanders willen echter niet bij de pakken blijven zitten.

“We hebben ons jaarlijkse programma volledig afgelast. We proberen alsnog een ‘wijkreceptie aan huis’ te organiseren. Op vrijdagavond 4 september nodigen we de wijkbewoners om voor hun eigen deur een receptie te houden, zoals het dagelijks handgeklap voor de zorgsector tijdens de lockdown.”

Receptiepakket en garageverkoop

VOK zou vrijblijvend een receptiepakket te koop aanbieden. “In elk pakket proberen wij een verrassing te stoppen in samenwerking met enkele sponsors. Mits goedkeuring en haalbare maatregelen zouden we ook een garageverkoop in de hele wijk organiseren, maar voorlopig zijn wijkfeesten, rommelmarkten en garageverkoop nog niet mogelijk. Ook de jaarlijkse stratenloop verdwijnt dit jaar van de kalender. We hopen er de komende weken toch nog het beste van te maken.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier