Alternatieve Waterhoekfeesten vallen in de smaak

© gf
Redactie KW

De alternatieve Waterhoekfeesten in Waregem zijn een groot succes geworden. “Door de coronamaatregelen mochten de bewoners niet naar de feesten komen, dus zijn de feesten aan huis gekomen. Het was een zeer geslaagde editie”, vertelt bestuurslid Fred Verhaeghe.

Even leek het erop dat de coronamaatregelen de 42ste editie van de wijkkermis op de Waterhoek zouden nekken. Maar het wijkcomité bleef niet bij de pakken zitten en werkte een coronaveilig programma uit.

De jaarlijkse bloemschikworkshop die Fred Verhaeghe begeleidt, kreeg een thuisvariant onder de naam ‘Hello Fred’. De barbecue werd vervangen door een ontbijt aan huis en de aperitief gebeurde vanop de oprit. “In coronaveilige outfit en met een mobiele discobar reden we door de volledige wijk, om iedereen een hapje en een drankje aan te bieden.”

Vlaggenactie

De andere activiteiten konden eveneens op heel wat bijval rekenen. “Ik geef enkele cijfers: 45 mensen hebben een ‘Hello Fred’-bloemschikdoos gekocht, 260 volwassenen en 50 kinderen hebben genoten van een ontbijtje aan huis en in totaal hebben de kinderen uit de buurt 75 meter aan tekeningen gemaakt op de pas aangelegde Ossekopwegel”, stelt Fred.

De vlaggenactie, waarmee het wijkcomité de kassa wat wou spekken, was tot slot ook een succes. “We hebben 70 exemplaren verkocht, met een mooi versierde wijk tot gevolg”, besluit het bestuurslid. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier