Verenigingen van Snooker Pocket pakken uit met benefiet in Deerlijk

Achttien clubs met een warm hart, die hun lokaal hebben in Snooker Pocket, slaan de handen in mekaar voor een grootschalige benefietactie. © MVD
Redactie KW

De 18 verenigingen die hun vaste thuishaven hebben in Snooker Pocket, slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een grote benefietactie. Ze organiseren zo een eerbetoon aan Dieter De Cauderlier, hij was er een graag geziene gast en overleed in 2017 aan een hersentumor.

Dieter De Cauderlier was door zijn werk bij de gemeentediensten een gekende figuur in Deerlijk. Samen met zijn ouders Marc De Cauderlier en Anne-Mie Decavel en jongere zus Phyline woonde hij in de Vrijputstraat. “Na ettelijke onderzoeken kreeg mijn broer in maart 2015 het keiharde verdict dat hij een hersentumor had”, verduidelijkt Phyline. “Een operatie was geen optie en er werd radio- en chemotherapie opgestart. De genezing evolueerde hoopgevend maar later dook een nieuwe tumor op in een nog moeilijker te behandelen plaats in zijn kleine hersenen. Op 25 augustus 2017 is Dieter op 32-jarige leeftijd overleden.”

Na twee geslaagde edities van Benefiets werd in 2018 in samenspraak met de KU Leuven het Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren opgericht. “De opbrengst van onze acties gaat volledig naar dit fonds. Vooraf wordt bepaald waar het ingezamelde geld aan zal besteed worden. Er zijn drie pijlers: het onderzoek naar het ontstaan van hersentumoren, het ondersteunen van nieuwe behandelingen en het ondersteunen van sociaal-emotionele projecten voor hersentumorpatiënten”, legt Phyline uit.

Slothappening in december

“Dieter kwam hier vaak over de vloer”, gaat Dominique Vanhonnacker van Snooker Pocket verder. “Bij enkele mensen van de snookerclub rijpte de idee om een benefietactie op het getouw te zetten. Het mocht best groots zijn. De koppen werden elkaar gestoken en het enthousiasme was groot.”

Uiteindelijk sloegen alle 18 verenigingen die er hun thuisbasis hebben, de handen in elkaar voor het goede doel: snookerclub Pocket, de club artistiek biljarten, de golfbiljartclub, driebandclub ‘Willen is kunnen’, voetbalploeg SV Snooker Pocket, zeven dartsclubs, twee minivoetbalclubs, kaartersclubs De Pocketmanillers en Harten Heren, wielertoeristenclub KSV Deerlijk en spaarkasclub Pocketspaarders.

“Naar analogie van De Warmste Week van Studio Brussel wilden we Het Warmste Jaar organiseren. Tot het einde van 2019 worden allerlei acties georganiseerd ten voordele van het Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren. We trappen ‘Dieters Warmste Acties’ af op zondag 30 juni met een optreden van The Silhouettes. Daarna volgen maandelijks acties of een event”, klinkt het. “Op 19, 20 en 21 juli is er een meerkeuzekaarting gepland. De mensen kunnen komen kaarten voor parfumerie en streekbieren.”

“Op zaterdag 10 augustus zal onze voetbalploeg FC Snooker Pocket het opnemen tegen de lokale politici en op zaterdag 9 september staat Luc Rigole, voorzitter van diverse dartsclubs, in voor de organisatie een lekkere barbecue. Daarna volgen nog tal van acties zoals een bingonamiddag voor jong en minder jong, fietsen op rollen, een ontbijt, een pannenkoekenverkoop, een chocoladeverkoop, de 24 uren van de snooker op 29 en 30 november met alle snookertafels bezet gedurende 24 uren”, gaat Dominique verder.

“Er zijn maandelijks ook acties door de dartsclub waar er een hoogste en laagste scores zullen gehonoreerd worden en er is een prijs voor de tiende van elke maand. Mensen kunnen ook elke dag telefoonbiljarten voor het goede doel. We hebben ook een Facebookpagina opgericht waarop we elke maand allerhande exclusieve items zullen veilen.

Op donderdag 19 december volgt een slothappening met een optreden van de groep Neander. Dan wordt ook het eindbedrag bekend gemaakt dat gaat naar Dieters fonds. (Rik Devos)

Info: Dominique Vanhonnacker, 0473 79 73 50 en snookerpocket@skynet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier