Verenigingen krijgen eenmalig een gratis plaatsje op Lokaalmarkt in Deerlijk

Hanne Dewaele van Lokaalmarkt Deerlijk. © DRD
Redactie KW

Om lokale verenigingen een duwtje in de rug te geven, wil Lokaalmarkt Deerlijk hen in oktober en november een gratis plaatsje geven. Concreet mogen ze met een standje reclame maken voor hun werking.

De Lokaalmarkt in Deerlijk vindt elke vrijdagnamiddag van 15 tot 19 uur plaats in Uzien in de De Cassinastraat. “Heel wat mensen krijgen het door de coronacrisis zwaar te verduren, maar ook het verenigingsleven heeft het niet makkelijk”, zegt Hanne Dewaele van Lokaalmarkt Deerlijk.

“Fuiven, eetfestijnen en andere fijne bijeenkomsten die doorgaans een aardig centje in de kas opleveren, konden of kunnen niet plaatsvinden. We willen de lokale verenigingen daarom nu helpen, door ze in oktober of november een gratis plekje op de markt en de nodige logistieke ondersteuning aan te bieden.”

Lekkers te koop aanbieden

“Jeugdbewegingen en andere verenigingen kunnen dit najaar een vrijdag een kraam inpalmen om er, volledig coronaproof, zelfgemaakte koekjes, gebak, soep of ander lekkers te koop aan te bieden. Wat ze erbij krijgen, zijn onze klanten met een groot hart en een mondmasker …”

“We bieden de verenigingen niet enkel onderdak. Het kan ook een fijne en veilige activiteit worden om al die energie en dat eindeloze enthousiasme weer eens ergens kwijt te kunnen in een aangenaam en herfstbestendig kader”, stelt Hanne Dewaele.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Hanne Dewaele, 0496 86 45 70 en hanne@lokaalmarkt.be. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier