Vereecke O’Sea in Oostende blaast 40 kaarsjes uit

Redactie KW

Yolanda Vereecke startte in 1974 met Vereecke Cosmetics, een succesverhaal dat intussen naar de naam Vereecke-O’Sea luistert.

“De pedicurepraktijk van mijn mama was ondergebracht in de kelder van ons huis en daar werd ook de eerste voorraad producten van de nieuwe voetverzorgingslijn opgeslagen”, vertelt dochter Karin Dobbelaere die inmiddels met echtgenoot Chris Roels het roer van de groothandel overgenomen heeft. “In 1992 beslisten we om een nieuw bedrijfsgebouw op te trekken aan de Zandvoordestraat, zo’n 600 m² groot. Twee jaar geleden hebben we die oppervlakte verdubbeld.”

Eigen productlijn

In 2011 zette men bij Vereecke Cosmetics een nieuwe stap. “In samenwerking met een gespecialiseerd labo ontwikkelden we onder de naam O’Sea eigen productlijn voor hand- en voetverzorging, ontharing en make-up. Vandaar ook de naamwijziging van onze firma”, verduidelijkt Karin Dobbelaere.

Het klantenbestand spreidt zich uit over heel België en ook de export naar de buurlanden staat in de steigers. In de showroom is iedereen welkom, zowel professionelen als particulieren kunnen er de nieuwste trends in wellness ervaren. O’Sea biedt verscheidene arrangementen aan met gelaatsverzorging, shell- en zoutpuntmassage, make-up, manicure, pedicure…

Bedrijfsfilosofie

Karin Dobbelaere: “Koppels, een groepje vrienden, leden van een bepaalde vereniging… We demonstreren graag wat wij in huis hebben. Dat heeft niks met verkooptechnieken te maken waarbij we jan en alleman proberen te overtuigen van het feit ‘hoe goed we wel zijn’, maar wel met onze bedrijfsfilosofie: de mensen in een relaxte sfeer een en ander laten uittesten terwijl ze volop genieten. Van kop tot teen!”

(Rio-foto Rio)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 13 juni.