Verdraagzaamheidsactie Bouger Bouger in Roeselare krijgt een vervolg

Bouger Bouger krijgt een vervolg, te binnen in juni met Café Bouger Bouger. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Er komt een vervolg op de verdraagzaamheidsactie Bouger Bouger, waarvan de eerste editie halfweg december plaatsvond. Tijdens het eerste weekend van juni palmen ze het voormalige pand van café Breda op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in voor heel wat muziek.

Bouger Bouger was een dag waarbij door middel van muziek aandacht werd gevraagd voor verdraagzaamheid. Het initiatief kwam er naar aanleiding van de aanslagen in Parijs halfweg november 2015. Op het vervolg hoeven we geen jaar te wachten. Het volgend evenement staat tijdens het eerste weekend van juni op het programma met Café Bouger Bouger. “We hebben een vzw opgericht om via muziek iedereen te verbinden, we zien het als een cohesiemiddel. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni palmen we voormalig café Breda op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in voor Café Bouger Bouger met op vrijdag en zaterdag muziek en heel wat kinderanimatie.”

Rockrally

“Op zondag houden we een heuse rockrally onder leiding van Luc Dufourmont, bekend van Id !ots en Bevergem. Hij zal samen met de jury verschillende bands selecteren die dan op zondag het beste van zichzelf kunnen geven. In totaal schreven er al meer dan 50 bands in. De prijzenpot voor de winnende bands is niet mis. Ze worden beloond met een videoclip bij de winnende song, er is een concert op Bouger Bouger op 13 november op de Trax-site én er is een extra betaald concert op een nog te bepalen Roeselaarse locatie. Het hele weekend is gratis”, besluit Bert. (TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier