Verdeling mondmaskers volop aan de gang

Het is een logistiek huzarenstukje geworden om alles in één voormiddag besteld te krijgen. © Foto Frank
Redactie KW

Als alles volgens plan verloopt, moet elke Izegemnaar tegen woensdagmiddag zijn of haar mondmasker ontvangen hebben. De stad bestelde de beschermingsmiddelen op tijd, maar ze zaten twee weken geblokkeerd bij de douane.

Eén dag voorbereiding ging aan de verdeling vooraf. De maskers werden in enveloppen gestoken met een begeleidende brief erbij én een extra filter voor de kinderen. “Ook voor de -12-jarigen hebben we en aangepast mondmasker voorzien”, zegt burgemeester Bert Maertens. “In totaal gaat het om 30.000 exemplaren, 26.000 voor volwassenen en 4.000 voor kinderen.”

Er was de jongste dagen wat ophef omdat de maskers maar niet bedeeld raakten. “De bestelling die op tijd geplaatst was, zat geblokkeerd aan de douane”, verklaart de burgemeester. Nu alles vrijgegeven werd, stond niets de bedeling dan ook in de weg.

Een 80-tal stadsmedewerkers is hier momenteel voor de baan op. Een logistiek huzarenstukje. Alles werd verdeeld volgens stratencluster en de medewerkers trokken te voet of met de fiets de hort op, ondersteund door bestelwagens met de voorraad enveloppen. Als alles goed verloopt, moet iedereen tegen de middag zijn of haar masker ontvangen hebben. (MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.