Verdeeldheid over oplossing voor grote plassen op parking De Coorenaar

Redactie KW

Er is een oplossing voor de grote plassen die de grindparking van ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem teisteren. Om te vermijden dat bezoekers met natte voeten de zaal binnen moeten, kunnen ze nu een padje nemen tussen het verharde deel van de parking en de ingang. “Een belachelijke oplossing”, vindt oppositiepartij N-VA/Open VLD.

Al verschillende jaren zijn er problemen met de grindparking, die fungeert als uitbreiding op de gewone parking. Als het regent, staan de bezoekers vaak met hun voeten in het water als ze uit hun wagen stappen.

In 2018 voerde het stadsbestuur aanpassingswerken uit, waarbij het middelste deel van de parking in poreuze straatstenen werd aangelegd. Begin dit jaar kaartte oppositieraadslid Michiel Vandewalle (N-VA/Open VLD) de problematiek aan, waarna het stadsbestuur zou ingrijpen.

Verhoogde oversteek

De oplossing bestaat uit een verhoogde oversteek, tussen het middelste deel van de parking en de ingang van het ontmoetingscentrum. “Binnenkort kunnen jullie misschien gondels inleggen om onder dat brugje te varen? Desselgem wordt dan het Venetië van het Noorden”, reageerde Vandewalle cynisch tijdens de laatste gemeenteraad.

“Deze oplossing is niet ernstig. De cultuursector kreeg rake klappen door de coronacrisis, en daar kunnen jullie niks aan doen. Maar het zou getuigen van een minimum aan respect als jullie de bezoekers van De Coorenaar een degelijke infrastructuur aanbieden.”

Weinig activiteiten

Schepen van Openbare Werken Philip Himpe (CD&V) wil eerst het nut van de oversteek beoordelen. “Door de coronacrisis gingen er de afgelopen maanden weinig activiteiten door in het ontmoetingscentrum, waardoor een eerste evaluatie moeilijk is”, stelt hij.

“Wel hebben we de opmerking gekregen dat wagens op de parking soms de toegang tot het pad verhinderen”, vervolgt Himpe, die op bepaalde plaatsen een parkeerverbod laat invoeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier